Arhetipul Iubitoarei Seducătoare
O cunoști? Fata aceea atrăgătoare, veselă, colorată, care te cucerește cu un surâs, te vrăjește dintr-o privire, te încântă cu vorbirea molatecă și mișcările mlădioase ale corpului ei. E cochetă, aranjată, parfumată, radiază vitalitate, frumusețe, atractivitate, magnetism. Când te-ai întâlnit prima dată cu ea? Ai zărit-o într-o oglindă, ți-a zâmbit dintr-o revistă sau de la TV, ai văzut-o cu ochii minții citind o carte sau ai simțit-o chiar în corpul tău fremătând de viață și senzualitate?
Iubește aventura, este o adevărată exploratoare, trăiește viața prin toate simțurile, se bucură de fiecare clipă, se manifestă spontan, cu lejeritate, căutând libertatea de a fi și de a se exprima cât mai nuanțat, într-o explozie de culoare și originalitate.
Iubește iubirea și frumosul. Iubește să iubească și să fie iubită, adorată, venerată. Stârnește ușor aceste sentimente în ceilalți, chiar fără să vrea și nu îi este mereu ușor să reziste avansurilor și să pună limite clare.
Ea este femeia ce întruchipează Arhetipul Iubitoarei Seducătoare, zeița Afrodita care subjuga inimile și încânta simțurile. Ea este muza inspiratoare, cea care înalță sufletele artiștilor și face să curgă cerneala pe paginile poeților.
Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.
Cristina Eremia este abolventa Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Şi-a început formarea în terapie încă din primul an de facultate în cadrul atelierelor de dezvoltare personală organizate de membrii Societăţii de Psihoterapie Experienţială Română (SPER) pentru studenţii Universităţii Bucureşti. A continuat parcursul formativ cu module de Psihoterapie Socio-Somato-Analitică şi Terapie reichiană, a făcut o formare de 5 ani în Gestalt Terapie, 4 ani Programare Neuro Lingvistică (NLP), 2 ani terapie de cuplu şi art terapie Phronetik. Are un stil eclectic, provenind din diversitatea formărilor şi o manieră de lucru psiho-dinamică. Rezultatele şedinţelor de terapie sunt: gestionarea anxietăţii, stresului, atacurilor de panică; soluţionarea depresiei şi condiţiei de „burn out”; ieşirea din crizele existenţiale şi tipare de viaţă repetitive; autocunoaștere si individuare; rezolvarea unor conflicte interne şi externe; optimizarea relaţiilor familiale sau sociale; reducerea unor simptome fizice; depăşirea unor traume emoţionale; descoperirea şi schimbarea scenariilor de viaţă automate; rezolvarea unor conflicte şi răni din copilărie; obţinerea unei stări fizice şi psihice pozitive; creşterea stimei de sine, valorii personale, încrederii în sine şi asertivităţii; realizarea echilibrului şi congruenţei între sinele autentic, imaginea de sine şi percepţia altora. Mai multe detalii: https://www.psychologies.ro/terapii/o-zi-din-viata-unui-terapeut-cu-cristina-eremia-2174737