Now Reading
Binefacerile ceaiului

Binefacerile ceaiului

Revista Psychologies


Pot vindeca
Adevarat. Din ce in ce mai multi cercetatori se intereseaza de efectele plantelor asupra maladiilor cronice.

Mai multe studii au aratat ca trei cesti cu ceai de hibiscus baute zilnic ar ajuta la scaderea tensiunii crescute, sau ca doua cesti cu ceai de salvie ar diminua colesterolul persoanelor diabetice, limitand astfel riscul complicatiilor.

Abundenta de antioxidanti existenti in anumite plante este o pista serios explorata pentru a reduce efectele secundare si pentru a ameliora eficacitatea tratamentelor impotriva cancerului.

Ceaiurile nu fac decat sa previna racelile si sa calmeze stresul?! Sa nu subestimam plantele niciodata.

Sunt mai putin eficace decat capsulele sau uleiurile esentiale

Adevarat si fals. Plantele au proprietati diferite in functie de prezentarea lor galenica.

O infuzie de menta va ajuta la reducerea crampelor digestive, in timp ce un masaj la tample cu uleiuri esentiale din aceeasi planta va calma migrenele.

Este imposibil de declarat superioritatea unui produs asupra altuia. Ceaiurile au totusi si avantaje.

Apa este un excelent solvent, care permite recuperarea aproape in totalitate a principiilor active, ce actioneaza in sinergie, si pot fi distrusi in cursul asimilarii suplimentelor alimentare.

In acelasi timp, ceaiurile hidrateaza si dreneaza toxinele in afara corpului.


Infuzie + ceai + decoct

Fals. Termenul generic de „ceai“ desemneaza ansamblul preparatelor pe baza de plante si apa calda.

Infuzia se obtine prin scufundarea plantei in apa calda timp de 10 minute.


In cazul in care lasam planta sa fiarba timp de trei minute, atunci rezulta decoctul
.

Prin acest procedeu se pot recupera cantitati foarte mari din principiile active.

Usor de realizat, decoctul presupune atentie marita acordata timpului, intrucat anumite plante (cretusca, de exemplu) sunt foarte sensibile la caldura, iar uleiurile esentiale se evapora extrem de usor.

De aceea, vasul de fierbere trebuie acoperit etans. Pentru un maximum de principii active, pune la macerat radacinile, intre 24 si 48 de ore.

Intr-o infuzie primeaza aromele, dar pentru a creste proprietatile ceaiului iti sugeram sa asociezi infuzia cu decoctul si sa le pastrezi intr-un termos pe tot parcursul zilei.

 

Editare de Andreea Radulescu

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top