Cateva vorbe cu Laura Nureldin de la The Money Channel

Laura Nureldin este editor-prezentator (stiri, editii speciale, traduceri, LIVE) la The Money Channel.

Laura Nureldin, editor-prezentator, Money Channel

S-a nascut la Iasi, este Balanta, a studiat Psihologie-Sociologie; a fost editor prezentator (stiri, stiri in engleza, emisiunea O lume nebuna, rubrica O lume nebuna, No Comments, traduceri, LIVE, editii speciale) la Realitatea TV, editor-prezentator (stiri, editii speciale, traduceri, LIVE) la N 24, acum e la The Money Channel; a castigat o olimpiada de logica („nu ca mi-a folosit cine stie ce…”); pogrameTV preferate: Jon Stewart, Jay Leno, documentare, Dr. House si Minti Criminale – „am IUBIT in facultate cursul de psihologie judiciara (Prof. Tudorel Butoi), dar n-am avut stomac sa ma fac profiler, asa ca ma defulez uitandu-ma la altii. Bine, ma mai bate gandul sa fac un master de victimologie, dar e pentru oameni normali, cursurile incep la ora 16.”

Laura Nureldin are multe, multe de spus si ne bucuram ca si-a gasit timp sa ne spuna si noua cateva vorbe pline de haz dar si de intelepciune…

Aveti ceva ce regretati?
–  Faptul ca viata e prea scurta ca sa pot face tot ceea ce mi-as dori. De fapt, e prea scurta chiar ca sa am regrete 🙂

Depasiti limita de viteza? Cat de des?
Nu cu mult, si numai cateodata, cand risc sa intarzii la primul jurnal…

Ce relatie aveti cu banii? Ce sfat ati da altora pe aceasta tema? Ce sfat nu ati da?
–  Eu i-as iubi, ei fug de mine… Probabil ca nu-i iubesc destul. In fond, banii sunt un mijloc, nu un scop.

Ce reviste cititi si de ce?
–  Citesc. Reviste, ziare, carti, bloguri, stiri… Daca e tiparit, e de citit. E drept, in unele cazuri, e de citit macar pana te lamuresti ca, de fapt, nu ai ce, dar daca nu incerci, nu ai de unde sa stii, nu?

Ce personalitate istorica admirati si de ce?
–  Papa Ioan Paul al II-lea, pentru ca a fost singurul papa (din vremurile noastre) care a inteles sensul frazei biblice: „oare nu stiti voi ca sunteti Dumnezei?”… Si s-a inchinat oamenilor.

Erati popular/a in scoala? De ce da, de ce nu?
–  Eram singura mulatra din scoala, iar asta ma scotea automat  “din multime”. Tot spilul era sa ma placa lumea si DUPA ce deschideam gura sa zic ceva. Si se pare ca lumea ma placea. Poate pentru ca nu eram nici tocilara, nici chiulangioaica – le imbinam in deplina armonie. Am fost si premianta, am mers si la olimpiade (am mai si castigat cate ceva) dar am participat si la ore de studiu aprofundat, alaturi de colegi, in pizzeria de langa liceu. Facute cu masura, toate astea sunt parte din viata unui elev…

Daca ar fi sa o luati de la capat in viata ce nu ati mai face?
–  Daca as lua viata de la capat, cu mintea de acum? O fata foarte desteapta, Coco Chanel, spunea „Singurele lucruri pe care le regret sunt cele pe care nu le-am facut”. Serios vorbind, cred ca fiecare alegere pe care o facem in viata, oricat de insignifianta ne-ar parea, contribuie intrucatva la ceea ce devenim. Cred ca suntem o combinatie de liber arbitru si… da, destin. Cand esti la o bifurcatie de drumuri, tu alegi calea pe care sa mergi, dar odata alegerea facuta, nu poti controla gropile din sosea sau florile de pe marginea drumului, nu?

Sunteti credincioasa? Ce va aduce credinta in viata?
–  „Dumnezeu este o forta pura si libera, pe care oamenii au luat-o si au inchis-o in biserici.” Asta a fost eseul meu despre Dumnezeu, care in clasa a XII-a mi-a adus un 10 la Filosofie. Si asta cred si acum. Cred ca exista Ceva, indiferent daca ii spunem Dumnezeu, Allah, Jehova, sau Marele Arhitect; Ceva care exista si in fiecare dintre noi, dar pe care uneori il ingropam atat de adanc, incat mergem sa il cautam in constructii de piatra vopsita.

Credeti ca e ok sa spuneti o minciuna? Cand?
–  Tu ai putea sa-i spui unui copil ca Mos Craciun nu exista?

Citeste:

Citește continuarea pe pagina următoare: 1 2
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Monica Petrică - Îmi păstrez partea ludică, inocența sufletului, copilul interior
Monica Petrică – Îmi păstrez partea ludică, inocența sufletului, copilul interior

Este prim-balerina Operei Naționale. Are o grație care nu e doar de ordin fizic. Până și felul cum articulează consoanele, cu fraze ca niște piruete, este grațios. Monica Petrică vorbește, în cele ce urmează, despre balet și filozofia ei de viață.

Citeste
Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu - „Lider este cel care influențează în bine viața altora“
Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu – „Lider este cel care influențează în bine viața altora“

Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu sunt fondatorii proiectului MagiCAMP, tabăra dedicată copiilor cu afecțiuni oncologice, de care se bucură anual tot mai mulți copii pe care viața nu i-a răsfățat. Amândoi muncesc pe brânci, se luptă cu sistemul, cu reglementările nefericite ale statului, dar spun că e cel mai semnificativ lucru din viețile lor.

Citeste
Sonia Grindeanu – Îmi stăpânesc foarte bine emoțiile, iar asta contează foarte mult în competiții
Sonia Grindeanu – Îmi stăpânesc foarte bine emoțiile, iar asta contează foarte mult în competiții

Sonia Grindeanu este campioană mondialăla wushu, artele marțiale chinezești, care l-au făcut faimos pe Jackie Chan. E discretă și cuminte, frumoasă ca un star de la Hollywood, e specializată în statistică și știe să gătească. Un profil uman original și excepțional, numai bun pentru Psychologies.

Citeste
Cateva vorbe cu Laura Nureldin de la The Money Channel
Cateva vorbe cu Laura Nureldin de la The Money Channel

…am IUBIT in facultate cursul de psihologie judiciara (Prof. Tudorel Butoi), dar n-am avut stomac sa ma fac profiler, asa ca ma defulez uitandu-ma la altii. Bine, ma mai bate gandul sa fac un master de victimologie, dar e pentru oameni normali, cursurile incep la ora 16.

Citeste
Valérie Cioloș-Villemin - Oricare dintre noi poate sfinți locul... sau nu
Valérie Cioloș-Villemin – Oricare dintre noi poate sfinți locul… sau nu

Valérie Cioloș-Villemin este trainer autorizat al programului de Reducerea Stresului prin Mindfulness (MBSR®), are un doctorat despre restructurarea economiilor în tranziție, a lucrat ca cercetător și, mai apoi, ca practician în evoluția sistemelor şi adaptarea actorilor economici la un mediu de afaceri în schimbare. Timp de patru ani, a contribuit la reforma economică din Republica Moldova și a coordonat biroul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Dar iată cine este Valérie, conform propriei sale descrieri, exclusiv pentru Psychologies.

Citeste
Ruxandra Hule: „Folosesc performance-ul ca șansă pentru cupluri”
Ruxandra Hule: „Folosesc performance-ul ca șansă pentru cupluri”

La performance-ul „Noi împotriva noastră” de la Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC) vin cei care „vor să-și scoată relația din carapace”, spune Ruxandra Hulea.

Citeste