10 semne că nu ai încredere în iubitul tau

Ai probleme de încredere în cuplu? Acestea nu fac decât să vă distanțeze, iar până la despărțire mai e doar un pas. Iată 10 semne că nu ai încredere în iubitul tau.

Citește și:

5 motive pentru care un bărbat se retrage dintr-o relație de cuplu abia începută

Crezi că știi ce preferințe sexuale are partenerul tău? Mai încearcă…

Când apar problemele de încredere în cuplu, ajungi să petreci tot timpul întrebându-te dacă celălalt îți este infidel, dacă te poți baza pe el, ori dacă este sincer.

Practic, avem nevoie de încredere indiferent de natura relației, fie că este vorba despre o relație romantică, de amiciție sau colegială. Iar lipsa de încredere este motivul principal pentru care încheiem relații.

Mai mult, problema cea mai importantă este aceea că nu poți discuta cu partenerul tău despre ceea ce te preocupă. Iată semnele că nu ai încredere în partener și ce acțiuni îți sabotează relația de cuplu.

 

Îi verifici telefonul

Atunci când nu ai încredere în partener, primul lucru care îți vine în minte este să îi verifici telefonul.

Parcurgi toate site-urile de socializare pe care le frecventează, îi verifici mesajele și apelurile, în căutarea unori „dovezi'. Nu este prea plăcut. Nici pentru tine, nici pentru partener.

 

Nu îi lași spațiul personal

Oricine are nevoie de spațiu personal, indiferent că suntem sau nu într-o relație de cuplu. Iar partenerul tău poate are chef să iasă cu prietenii lui.

Dar ție nu îți place asta. Și nu pentru că nu îți plac prietenii lui neapărat, sau pentru că ai ceva împotriva ieșirilor cu ei, ci pentru că nu îl poți supraveghea. Ține cont de faptul că are nevoie de acest spațiu.

 

Îl urmărești pe social media

Îi urmărești fiecare acțiune pe social media? Îi verifici constant profilul de Facebook și pe cel de Instagram? Apoi ajungeți să vă certați când dă like unei poze sau unui status?

Problemele tale de încredere sunt chiar foarte mari. Iar intimitatea lui aproape inexistentă. Un astfel de comportament nu face decât să îl îndepărteze de tine.

 

Ești prea dependentă de el

Nu ar trebui să alterezi echilibrul sănătos al cuplului datorită așteptărilor tale nerealiste care te determină să devii prea dependentă sau posesivă.

Dacă se întâmplă acest lucru, veți ajunge într-un cerc vicios, în care încrederea vi se va degrada treptat.

 

Acționezi egoist și faci prea multe solicitări

Dacă ai nesiguranțe în legătură cu propria persoană, s-ar putea să fii înclinată să găsești o vină partenerului tău în loc să faci un efort să ți le rezolvi.

Când traversezi o astfel de perioadă devii egoistă și te cerți cu iubitul… aproape din orice.

 

Îi spui mici… minciuni

Chiar dacă petreci timpul cu o prietenă ești înclinată să îi spui fie că ești acasă, fie la muncă. Poate pentru că nu vrei să simți că îi dai raportul, dar, la fel de posibil este să faci asta ca să nu cumva să îți spună că iese și el cu un prieten. Iar asta sună deja a manipulare. Evită astfel de minciuni.

 

Îi urmărești fostele iubite

Ești curioasă să afli mai multe informații despre fostele lui partenere? Le urmărești profilul de pe site-urile de socializare? Cauți detalii pe care iubitul nu ți le-a dat? Oare de ce o faci?

 

Ai o gândire catastrofală

Ai o abordare negativă în privința acțiunilor iubitului tău. Dacă întârzie, deja te gândești că te înșală. Sau dacă este neatent și distant într-o zi. Atât îi trebuie să nu răspundă la telefon sau mesaje…

 

Aduci în discuție fostele lui relații

Când vă certați aduci în discuție fostele lui partenere? Vrei să vezi ce poți citi pe fața lui atunci când aude numele unei foste iubite sau dacă mai există sentimente acolo? Fiecare avem un trecut al nostru personal și, totodată, dreptul la intimitate.

 

Ești geloasă dacă vorbește cu o altă femeie

Devii posesivă? Ți se schimbă brusc dispoziția dacă iubitul tău discută cu o altă femeie, chiar dacă sunt amici?

Este unul dintre motivele pentru care el va realiza că ești nesigură pe tine și pe relația voastră. Iar asta nu este deloc atrăgător…

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
10 semne că nu ai încredere în iubitul tau
10 semne că nu ai încredere în iubitul tau

Ai probleme de încredere în cuplu? Acestea nu fac decât să vă distanțeze, iar până la despărțire mai e doar un pas. Iată 10 semne că nu ai încredere în iubitul tau.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste