Now Reading
15 atribute necesare intr-o relatie de cuplu

15 atribute necesare intr-o relatie de cuplu

Revista Psychologies

Pentru o evaluare personala a calitatilor de care dispui intr-o relatie de cuplu, mai jos regasesti 15 atribute pe care ar trebui sa le ai. Evident, cum astfel de trasaturi nu sunt reductibile la un simplu da sau nu, prezenta lor poate fi evaluata prin gradul in care le manifestam. Iar pentru o apreciere cat mai corecta, roaga-ti si partenerul sa raspunda in functie de cum te vede el.

 

Cat de bine te pricepi la…:

Discutii perspective? Esti capabila sa vezi situatiile si din punctul de vedere al partenerului?

A fi interesata de ceea ce este important pentru partenerul tau? Te intereseaza cum decurge ziua partenerului tau, ce anume l-a entuziasmat sau ce l-a deranjat?

Aplanarea unui conflict cu partenerul? Cat de bine stii sa recuperezi teren dupa incidente minore sau certuri importante?

Exprimarea afectiunii si emotiilor pozitive prin atingere? Initiezi un astfel de contact cu partenerul tau?

Sa te distrezi in relatie? Cat de des radeti si va distrati impreuna? Te implici in activitati care va fac placere ambilor?

Identificarea momentelor in care partenerul are nevoie de sprijin? Te pricepi sa vezi indiciile acestuia ca are nevoie de sprijinul tau si ii poti oferi acel tip de ajutor de care are nevoie?

Empatie? Iti pasa cu adevarat atunci cand partenerul tau trece printr-un moment dificil?

Exprimarea iubirii prin cuvinte? Esti capabila nu doar sa ii spui „te iubesc” ci si sa ii faci complimente si sa exprimi recunostinta?

Sa oferi un sfat echilibrat atunci cand partenerul iti solicita opinia? Cand are de luat o decizie iti oferi idei si pareri utile?

Asumarea unor sarcini comune? Poate nu va impartiti sarcinile comune in mod egal zilnic, dar in ansamblu participati la fel de mult?

Incredere? Ii inspiri incredere? Esti capabila sa iti respecti promisiunile si sa protejezi detaliile voastre personale?

Cresterea increderii partenerului tau in zone in care ii lipseste? Il incurajezi si il ajuti sa isi recunoasca acele calitati pe care nu le vede?

Echilibrul emotional? Se poate baza pe tine emotional si poate avea incredere deplina ca esti de partea lui?

Asculti fara a deveni defensiva? Esti capabila sa asculti punctul de vedere al partenerului fara a intra in defensiva?

A-ti ajuta partenerul sa aiba o perspectiva clara? Daca de exemplu ajunge la concluzii negative, il poti ajuta sa echilibreze aceasta perspectiva?

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top