3 ritualuri zilnice care vă ajută să vă iubiți mai mult

Multe cupluri, după ce se căsătoresc, nu-și mai fac curte și nu se mai prețuiesc ca înainte. Consideră că nu mai trebuie să depună în continuare efort pentru relația lor. Ce ritualuri e obligatoriu să puneți în practică zilnic.

 

Înainte de ziua nunții, partenerii își concentrează atenția unul asupra celuilalt, se distrează și își construiesc împreună dragostea. Apoi, accentul lor începe să se schimbe.

Ei văd ziua nunții ca pe o linie de sosire în cursa de cucerire în care au câștigat marele premiu: dragostea partenerului.

Este important să vă alegeți persoana potrivită, dar este la fel de important să aveți o strategie pentru a rămâne fericiți.

Citește și:

Cuplu: Ce poți face dacă ai un partener pesimist

Secretul performanței sexuale

Este nevoie să fiți conștienți de ceea ce faceți și să aveți un plan pentru a menține o perspectivă pozitivă în relația voastră.

Cuplurile în a căror căsătorie sunt prezente obiceiuri, ritualuri și tradiții comune, vor fi mai potrivite pentru a evita capcana de a nu mai depune efort pentru relația lor și vor păstra lucrurile pozitive cultivate de-a lungul timpului.

Iată trei ritualuri zilnice importante care vă vor salva relația și vă vor meține conectați unul cu celălalt.

 

Creați-vă un obicei de întâlnire în fiecare zi

Cel mai important moment al căsătoriei voastre este cel al reuniunii – este vorba de cum vă întâmpinați unul pe celălalt. Dacă vă întâmpinați bine în mod constant, de-abia veți aștepta să vă vedeți.

Dacă sunteți inconsecvenți în privința felului în care vă întâmpinați reciproc, puteți pierde acel sentiment de emoție. Iar dacă vă criticați reciproc în momentul reuniunii, va interveni teama de a vă mai întâlni.

Un obicei bun de reuniune poate fi, de exemplu, să dansați împreună după ce luați cina. În zilele în care unul dintre voi lucrează până târziu sau călătorește în interes de serviciu, puteți recupera ocazia ratată prin trimiterea unui videoclip cu un sărut.

Coerența întâmpinării reciproce poate schimba complet relația voastră. Cultivați în fiecare zi dragoste și afecțiune și, astfel, veți fi mereu încântați să vă vedeți unul pe celălalt.

 

Rezervați-vă două minute în fiecare zi pentru a vorbi

Cercetările au arătat că două minute de comunicare neîntreruptă pot fi mai importante decât petrecerea unei săptămâni întregi în care nu vă concentrați atenția unul asupra celuilalt.

Vă puteți trezi, de exemplu, puțin mai devreme în fiecare zi pentru a lua micul dejun împreună. Apoi vă puteți îmbrățișa și vorbi fiecare despre ce va face în ziua care tocmai a început.

Veți avea astfel, chiar de la începutul zilei, un ritual pentru a vă hrăni dragostea, afecțiunea și conexiunea, iar acest sentiment va persista pe tot parcursul zilei. Apoi, două minute de comunicare seara, în timp ce dansați, în momentul reuniunii, servește la reîmprospătarea acestei conexiuni zilnice.

 

Apreciați-vă partenerul în fiecare zi

Din nefericire, cuplurile tind să nu-și mai prețuiască partenerul – și se pot chiar opri din a mai observa binele pe care celalalt îl face – concentrându-se din ce în ce mai mult pe defectele minore ale celuilalt.

Începeți un ritual de apreciere în viața voastră de zi cu zi. Învățați să vă spuneți reciproc „mulțumesc“, pe tot parcursul zilei.

Încheiați fiecare zi, înainte de a merge la culcare, stând împreună și aducându-vă mulțumiri unul altuia pentru toate lucrurile mari și mici pe care le-ați făcut unul pentru celălalt în acea zi.

Veți fi uimiți să realizați cât de mult face fiecare dintre voi pentru celălalt în timpul zilei și veți deveni mult mai toleranți față de defectele partenerului.

De Nadia Gorduza, fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center. Este medic, psihoterapeut și business coach, singurul psihoterapeut din România specializat atât în Terapia de Cuplu prin metoda Gottman cât și în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA și Virtually Better Inc. USA, cu certificări la nivel național și internațional; a urmat un Executive MBA în Statele Unite.  http://www.idtherapy.ro, nadia.gorduza@idtherapy.ro, +40751 202 272

Foto: Shutterstock

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
4 lucruri de evitat în relația de cuplu
4 lucruri de evitat în relația de cuplu

Vrei un cuplu de durată? Îți dorești armonie și o relație satisfăcătoare? În speranța că răspunsurile sunt, așa cum ne așteptăm, afirmative, iată ce lucruri să eviți într-o relație de cuplu.

Citeste
Decizii proaste alimentate de teama de singurătate
Decizii proaste alimentate de teama de singurătate

Nu este simplu să te confrunți cu teama de singurătate, dar înainte de a te grăbi cu acțiuni care, pe moment, ar domoli-o, ai răbdare cu tine și aceeptă ceea ce simți. Altfel, nu vei lua cele mai potrivite decizii.

Citeste
Dacă ai o relație de cuplu și cont pe Tinder... sunt șanse să fii psihopat
Dacă ai o relație de cuplu și cont pe Tinder… sunt șanse să fii psihopat

Un studiu recent arată că persoanele care sunt într-o relație, dar folosesc aplicația Tinder au șanse mari să prezinte profilul unui psihopat. Despre motivele prezenței lor pe această aplicație și trăsăturile identificate, aflăm în cele ce urmează.

Citeste
3 ritualuri zilnice care vă ajută să vă iubiți mai mult
3 ritualuri zilnice care vă ajută să vă iubiți mai mult

Multe cupluri, după ce se căsătoresc, nu-și mai fac curte și nu se mai prețuiesc ca înainte. Consideră că nu mai trebuie să depună în continuare efort pentru relația lor. Ce ritualuri e obligatoriu să puneți în practică zilnic.

Citeste
Dating: Te plac, dar mă plac mai mult pe mine
Dating: Te plac, dar mă plac mai mult pe mine

Cred că una dintre cele mai importante reguli în dating este să te placi pe tine. Altfel, dorința de a găsi un partener și de a avea o relație, va avea o greutate mai mare în alegerile tale. Ori, cel mai important aspect în acest demers este să rămâi atentă la ceea ce îți dorești tu, la ce e bine pentru tine.

Citeste
De ce să evităm un evitant
De ce să evităm un evitant

Stilul de atașament evitant stă în calea unei relații armonioase. Chiar dacă astfel de persoane sunt atrăgătoare, chiar dacă par că au multe de oferit, nu există prea multă disponibilitate. Deseori, suntem atrase în relații toxice, motiv pentru care, iată câteva motive pentru a evita… un evitant.

Citeste