3 ritualuri zilnice care vă ajută să vă iubiți mai mult

Multe cupluri, după ce se căsătoresc, nu-și mai fac curte și nu se mai prețuiesc ca înainte. Consideră că nu mai trebuie să depună în continuare efort pentru relația lor. Ce ritualuri e obligatoriu să puneți în practică zilnic.

 

Înainte de ziua nunții, partenerii își concentrează atenția unul asupra celuilalt, se distrează și își construiesc împreună dragostea. Apoi, accentul lor începe să se schimbe.

Ei văd ziua nunții ca pe o linie de sosire în cursa de cucerire în care au câștigat marele premiu: dragostea partenerului.

Este important să vă alegeți persoana potrivită, dar este la fel de important să aveți o strategie pentru a rămâne fericiți.

Citește și:

Cuplu: Ce poți face dacă ai un partener pesimist

Secretul performanței sexuale

Este nevoie să fiți conștienți de ceea ce faceți și să aveți un plan pentru a menține o perspectivă pozitivă în relația voastră.

Cuplurile în a căror căsătorie sunt prezente obiceiuri, ritualuri și tradiții comune, vor fi mai potrivite pentru a evita capcana de a nu mai depune efort pentru relația lor și vor păstra lucrurile pozitive cultivate de-a lungul timpului.

Iată trei ritualuri zilnice importante care vă vor salva relația și vă vor meține conectați unul cu celălalt.

 

Creați-vă un obicei de întâlnire în fiecare zi

Cel mai important moment al căsătoriei voastre este cel al reuniunii – este vorba de cum vă întâmpinați unul pe celălalt. Dacă vă întâmpinați bine în mod constant, de-abia veți aștepta să vă vedeți.

Dacă sunteți inconsecvenți în privința felului în care vă întâmpinați reciproc, puteți pierde acel sentiment de emoție. Iar dacă vă criticați reciproc în momentul reuniunii, va interveni teama de a vă mai întâlni.

Un obicei bun de reuniune poate fi, de exemplu, să dansați împreună după ce luați cina. În zilele în care unul dintre voi lucrează până târziu sau călătorește în interes de serviciu, puteți recupera ocazia ratată prin trimiterea unui videoclip cu un sărut.

Coerența întâmpinării reciproce poate schimba complet relația voastră. Cultivați în fiecare zi dragoste și afecțiune și, astfel, veți fi mereu încântați să vă vedeți unul pe celălalt.

 

Rezervați-vă două minute în fiecare zi pentru a vorbi

Cercetările au arătat că două minute de comunicare neîntreruptă pot fi mai importante decât petrecerea unei săptămâni întregi în care nu vă concentrați atenția unul asupra celuilalt.

Vă puteți trezi, de exemplu, puțin mai devreme în fiecare zi pentru a lua micul dejun împreună. Apoi vă puteți îmbrățișa și vorbi fiecare despre ce va face în ziua care tocmai a început.

Veți avea astfel, chiar de la începutul zilei, un ritual pentru a vă hrăni dragostea, afecțiunea și conexiunea, iar acest sentiment va persista pe tot parcursul zilei. Apoi, două minute de comunicare seara, în timp ce dansați, în momentul reuniunii, servește la reîmprospătarea acestei conexiuni zilnice.

 

Apreciați-vă partenerul în fiecare zi

Din nefericire, cuplurile tind să nu-și mai prețuiască partenerul – și se pot chiar opri din a mai observa binele pe care celalalt îl face – concentrându-se din ce în ce mai mult pe defectele minore ale celuilalt.

Începeți un ritual de apreciere în viața voastră de zi cu zi. Învățați să vă spuneți reciproc „mulțumesc, pe tot parcursul zilei.

Încheiați fiecare zi, înainte de a merge la culcare, stând împreună și aducându-vă mulțumiri unul altuia pentru toate lucrurile mari și mici pe care le-ați făcut unul pentru celălalt în acea zi.

Veți fi uimiți să realizați cât de mult face fiecare dintre voi pentru celălalt în timpul zilei și veți deveni mult mai toleranți față de defectele partenerului.

De Nadia Gorduza, fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center. Este medic, psihoterapeut și business coach, singurul psihoterapeut din România specializat atât în Terapia de Cuplu prin metoda Gottman cât și în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA și Virtually Better Inc. USA, cu certificări la nivel național și internațional; a urmat un Executive MBA în Statele Unite.  http://www.idtherapy.ro, nadia.gorduza@idtherapy.ro, +40751 202 272

Foto: Shutterstock

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
3 ritualuri zilnice care vă ajută să vă iubiți mai mult
3 ritualuri zilnice care vă ajută să vă iubiți mai mult

Multe cupluri, după ce se căsătoresc, nu-și mai fac curte și nu se mai prețuiesc ca înainte. Consideră că nu mai trebuie să depună în continuare efort pentru relația lor. Ce ritualuri e obligatoriu să puneți în practică zilnic.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste