Now Reading
4 semne ca esti in relatia de cuplu potrivita

4 semne ca esti in relatia de cuplu potrivita

Reusim, uneori, sa luam lucrurile bune dintr-o relatie de-a gata. Le pierdem din vedere, facem comparatii sau, mai rau, cautam motive de nemultumire. Iata cateva indicii ca esti in relatia potrivita.

 

Nu trebuie sa demonstrezi nimic

In multe relatii, traim cu impresia ca trebuie tot timpul sa facem ceva pentru a fi apreciate.

Fie si inconstient, anumite dovezi de atentie si chiar grija pe care o purtam partenerului, pot izvora din dorinta de a fi apreciate. Mai mult, de a fi dorita prezenta noastra.

Intr-o relatie sanatoasa, suntem valorizate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce facem. Suntem la fel de iubite si dorite, fie ca gatim trei seri la rand, fie ca o luna uitam sa trecem prin bucatarie.

Nu exista comparatii cu altcineva, nu ne simtim in competitie si nici interesul iubitului nu este diminuat. Esti in relatia potrivita atunci cand nu simti o permanenta alerta si cand partenerul tau nu asteapta sa faci lucruri care sa te puna intr-o lumina mai buna.

Daca vrei sa ii indeplinesti o dorinta, o va aprecia. Daca nu ai dispozitia necesara, nu se va reflecta nicicum asupra relatiei. In relatia aceasta, contati amandoi.

 

Comunicarea este sincera si deschisa

Este tipul de relatie in care abia astepti sa iti vezi partenerul pentru a povesti. Mai mult, stii ca puteti vorbi despre orice, ca va ascultati reciproc si chiar va sfatuiti.

O astfel de comunicare o pot avea parteneri cu viziuni similare asupra vietii, care au ajuns la un nivel inalt al intimitatii.

Tine minte ca oamenii nu sunt perfecti. Se poate sa iti „prinzi” partenerul cu o minciuna. Dar arata-i ca poti ierta si incurajeaza-i onestitatea.

Toate relatiile au suisuri si coborasuri, dar daca aveti o comunicare afectuoasa si calda in cea mai mare parte, atunci esti intr-o relatie in care merita investit.

 

Stiti sa va impacati dupa o cearta

Certurile sunt sanatoase intr-un cuplu. Ne invata limitele, punctele de vedere diferite, slabiciunile si ne ajuta sa ne cunoastem reciproc mai bine.

Totodata, asa invatam sa depasim impreuna momentele de criza. Atunci cand sunteti suparati sau va certati, este important sa aveti in vedere sa nu va jigniti sau sa va raniti sentimentele.

Certurile pot fi obiective, fara atac direct la persoana si, mai ales, fara dezgroparea trecutului si certurilor anterioare. In plus, este important intr-o cearta sa stii si sa cedezi.

Daca relatia s-a dovedit mai intotdeauna mai importanta decat „cine are dreptate”, este o dovada ca va potriviti. Interesul unuia pentru celalalt, grija si iubirea sunt cele care va ghideaza si cand sunteti suparati.

Daca stiti cum sa va iertati, cum sa nu pastrati supararea, iar certurile sa nu va afecteze pe termen lung, sunteti intr-o relatie pozitiva.

 

Stiti sa va respectati independenta

O relatie sanatoasa, inseamna sa va bucurati de momentele pe care le petreceti impreuna si, totodata, sa stiti sa fiti bine si atunci cand desfasurati activitati independent unul de altul.

Cand nu suntem cu partenerul, avem ocazia sa vedem dintr-o alta perspectiva relatia si sa o apreciem mai mult. Totodata, sa stim sa ne acordam spatiu reciproc este foarte important.

Nu ne putem potrivi in toate, nu vom avea exact aceleasi preferinte si, in plus, este recomandat sa nu stam lipiti ca timbrul de scrisoare.

Dupa o perioada, cat de scurta, de distanta, regasirea este un sentiment cu totul special. De asemenea, va veti aprecia reciproc mai mult, cunoscandu-va si ca fiinte independente.

Fiecare cuplu are nevoie de anumite proportii ale timpului impreuna si celui petrecut separati. Daca ati gasit raportul care functioneaza pentru voi si va simtiti impliniti, este un plus pentru relatie.

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top