5 indicii că nu te iubește

Ai vrea să fie mai tandru sau atent? Ai întrebări legate de viitorul relației voastre? Te simți nesigură pe iubitul tău? Iată 5 indicii că nu te iubește.

Citește și:

Relatia toxica: semnale de alarma si remedii de urgenta

3 motive pentru care un narcisist ni se pare foarte atrăgător

Este minunat să fii îndrăgostită și să trăiești o nouă poveste de iubire. Dar dacă timpul trece, iar comportamentul lui îți ridică semne de întrebare… s-ar putea să nu fie „the real thing'.

În această situație, oricât de dureros ți se pare, nu mai pierde timpul și ieși dintr-o astfel de relație. Fie că este o relație deschisă, fie că este prea puțin afectuoasă, fie că el este evitant sau tu nefericită, urmărește câteva semne care pot fi traduse prin lipsa iubirii.

Evident, unele dintre ele apar și dispar pe parcursul unei relații îndelungate, de aceea trebuie citite… cu precauție.

 

E mereu ocupat

Vrei să îl vezi? Nu are timp, fie că are alt program sau este prea obosit. Vrei să îl suni? Nu îți răspunde fie pentru că are treabă, fie pentru că „nu a văzut apelul tău'.

Motivele sunt multiple, iar deznodământul același: nu pare dornic să te contacteze, să te audă, să te vadă sau să petreacă timp cu tine.

Ori, cu toții suntem ocupați, dar dacă ne interesează cu adevărat o altă persoană avem și timp și, mai ales, disponibilitate.

 

Nu îi cunoști prietenii ori familia

În privința familiei… nu este așa grabă. Desigur, când lucurile devin serioase, orice bărbat te va duce în familia lui. Fie că este o ocazie specială, fie pur și simplu ca să te prezinte.

Bineînțeles, contextul familial este important. La fel și adresa părinților, care pot locui în alt oraș.

Totuși, când vine vorba despre prieteni, este firesc să îi cunoști și să îl vezi și pe el în mediul lui… natural.

Dacă asta nu se întâmplă, înseamnă că nu are niciun interes să îi cunoști prietenii. Mai mult, ai grijă unde au loc întâlnirile voastre.

În locuri cunoscute și intens frecventate, sau în spații mai discrete, sub devizul „avem nevoie de intimitate'. Nu de alta, dar o dată sau de două ori poate fi romantic, mai mult de atât dă de bănuit.

 

Nu îți povestește prea multe despre el

Persoanele cu stil de atașament evitant nu sunt dornice de o conexiune prea puternică, evident. Iar din acest motiv, nu se va grăbi să împărtășească prea multe informații despre sine.

Discuțiile voastre vor fi mai mereu conjuncturale și se va eschiva de fiecare dată când pui întrebări și arăți că vrei să știi mai multe.

Te poate acuza chiar că vrei să deschizi discuții plictisitoare care strică farmecul unei întâlniri. Concluzia e simplă: nu te lasă să te apropii.

 

Tu ești cea care planifică întâlnirile

Bărbații interesați de o femeie, vor face tot posibilul să o impresioneze. Chiar dacă nu recunosc asta nici pentru sine.

Vor să lase o impresie bună dar, mai mult de atât, chiar sunt interesați ca întâlnirea să se desfășoare într-un mod cât mai plăcut pentru parteneră.

Va veni cu propuneri, te va întreba ce ți-ar plăcea sau va fi o surpriză. Dacă tu ești cea care de fiecare dată planifică totul, interesul lui este minim.

 

Nu îți arată niciun semn de afecțiune în public

Sincer, nu trebuie să te sărute continuu și nici să ajungeți să vă recomande trecătorii să vă luați o cameră…

Multe persoane evită astfel de manifestări în public. Și totuși, este firesc să te țină de mână sau să își pună mâna pe umerii tăi, să te ia de talie și chiar, ocazional să te sărute.

Dacă merge alături de tine precum un amic, atunci nu este interesat să se „afișeze' cu tine sau să îți dea impresia că sunteți prea conectați.

Dacă îl vei întreba, probabil va spune că el nu se comportă așa în public. Este cea mai simplă minciună.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
5 indicii că nu te iubește
5 indicii că nu te iubește

Ai vrea să fie mai tandru sau atent? Ai întrebări legate de viitorul relației voastre? Te simți nesigură pe iubitul tău? Iată 5 indicii că nu te iubește.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste