Now Reading
7 motive să îți cauți un iubit mai în vârstă

7 motive să îți cauți un iubit mai în vârstă

Desigur, vârsta partenerului nu va determina calitatea unei relații amoroase. Dar dacă ar fi să ne întrebăm ce ni se potrivește mai bine, iată câteva motive în favoarea unui iubit mai în vârstă.

Citește și:

De ce este importantă independenţa în cuplu

Greșeli în cuplu – Ce comportamente îi transmit iubitului tău mesajul (fals) că nu ești mulţumită de el

Preconcepții și prejudecăți

Bărbații mai în vârstă care se cuplează cu femei tinere sunt etichetați. Să nu uităm de veșnicul stereotip în care el își părăsește soția cu care era căsătorit de 20 de ani pentru o iubită mai tânără.

Iar femeile care caută bărbați mai în vârstă, vor pe cineva care să aibă grijă de ele. Total greșit. Evident, poate fi complet adevărat, dar nu pentru toate persoanele.

Nu toate femeile căutăm un „tătic” care să aibă grijă de noi și nici nu ne bucură perspectiva unui partener care traversează criza pre/post adropauză în care ar vrea/și caută motiv să divorțeze.

Unele dintre noi au fost atrase mereu de bărbații maturi, iar dacă ajungi la 30 și ceva de ani, atunci idealul tău masculin are vreo 50. Și există și motive întemeiate pentru care ne plac bărbații mai maturi.

 

Mai multă răbdare

Pe la vârsta de 35 de ani constatăm că avem mai multă răbdare decât aveam la 20. Evident, același lucru este valabil pentru băbați odată cu înaintarea în vârstă.

Sentimentul acela de „vreau acum, nu vreau să aștept!” este dispărut demult. În consecință un bărbat mai matur privește cucerirea unei femei și intrarea într-o relație ca pe un proiect pe termen mai lung și are disponibilitatea să aștepte și să… depună un efort pentru a obține ceea ce vrea.

 

Odată cu vârsta ating și ei maturitatea

Se spune că psihanaliza (procedeu terapeutic cunoscut pentru durata nesfârșită) durează mai puțin în cazul bărbaților, întrucât când vine vorba despre incursiunile în copilărie, ei sunt deja acolo…

Nu departe de adevăr, bărbații se maturizează mai greu decât femeile, iar când spunem asta ne referim și la disponibilitatea lor de a-și asuma responsabilități. În plus, negociezi mai ușor cu el, este mai asumat și mai sigur pe el.

Măcar nu o să te întrebe dacă te-ai îndrăgostit de noul coleg de muncă despre care i-ai spus că ți-a reparat azi calculatorul. Și nici nu o să se supere că ai mâncat tu singură toată ciocolata.

 

Stabilitatea este sexy

Da, este foarte atrăgător să ai lângă tine un bărbat cu o carieră, cu un job stabil, care este capabil să plătească facturile. Totodată probabil are deja casa lui sau stă într-o chirie decentă.

Este extrem de atrăgător un bărbat stabil financiar care știe să aibă grijă de el însuși. Pentru că oricât milităm pentru egalitatea dintre sexe, anumite roluri chiar ne sunt pe plac și nu au de ce să dispară. Bărbatul galant, capul familiei, cel pe care știi că te poți sprijini în caz de avarie…

 

A învățat din greșeli

Un bărbat mai în vârstă are deja experiență de viață, care a învățat din trecutul lui. De la a încetini mașina la a nu agăța o tipă turmentată în vreun club.

Este mai înțelept și mai precaut decât cei mai tineri. Totodată, știe deja ce vrea, ce funcționează pentru el și ce nu. A depășit vremea experimentelor relaționale și a „fie ce-o fi”-ului.

 

Se caută gentlemani

Respectul și curtoazia nu se demodează. Întotdeauna va fi atrăgător un bărbat care știe să țină ușa deschisă, care știe să te conducă seara până la ușă și să nu te lase singură în taxi, care îți ia sacoșele sau valiza fără să fie nevoie să i-o ceri tu.

Și nu o face pentru că are impresia că tu nu ești capabilă (deși unele, când facem piața, încercăm să plecăm acasă cu două tarabe). Face toate acestea din politețe și pentru că știe cum să îți arate că te apreciază.

 

Nu trebuie să fii un fotomodel

Câte dintre noi nu sunt încă destul de complexate de aspectul fizic? Suntem, altfel ar da faliment industria de cosmetice. Și, evident, nu ar mai exista dietele.

Un bărbat mai matur, a trecut de vremea când era subțire și atletic. A pus câteva kilograme în plus. Ceea ce nu înseamnă că nu poate fi atrăgător. Știe totodată că nici tu nu mai ai 18 ani și un corp de balerină.

Vrea să fii sănătoasă și, mai ales, să știi să te bucuri de viață. Fie că este vorba despre o friptură sau un tort cu ciocolată. Chiar va spune că îi place că are pe ce pune mâna. Lasă-l să o zică, e un compliment.

 

Better sex, sigur

Sunt șanse foarte mari ca iubitul tău mai în vârstă să fi învățat câte ceva de-a lungul vieții sale.. sexuale. Iar acest lucru nu poate fi decât în beneficiul tău. Pentru că plăcerea ta vine pe primul lor și asta deseori.

Totodată, cunoaște ceva mai bine anatomia unei femei și te poate ajuta și pe tine să te descoperi mai bine (punctul ăla G, trebuia și el descoperit odată și-odată).

Niciun bărbat nu este perfect, dar cele care preferă bărbații mai maturi știu că aceștia au de oferit lucruri pe care cei mai tineri… nu au învățat încă să le ofere.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top