5 semne că e introvert în iubire

În niciun caz nu vrem să confundăm introverții cu evitanții! Așa că dacă are aceste comportamente, înseamnă că partenerul tău e introvert în iubire.

Citește și:

7 sfaturi de dating online pentru introverti

Cum depistam un introvert narcisist

Deseori intențiile unui introvert nu sunt atât de vizibile celor din jur, tocmai pentru că el are o manieră aparte de a aborda anumite situații. Iar astfel de tendințe se manifestă și la nivel romantic, atunci când devine interesat de o persoană.

Pentru că atenția pe care o acordă lumii sale interioare, rămâne aceeași, iar manifestările cu care suntem obișnuiți din partea persoanelor extroverte, nu sunt în meniu…

Prin urmare, mulți introverți vor manifesta, foarte probabil, câteva dintre trăsăturile următoare.

 

Căutarea persoanei potrivite

Introverții abordează introspectiv căutarea unui partener și acordă multă atenție acestui lucru, motiv pentru care abordează cu seriozitate o relație romantică.

Ei nu vor flirta întâmplător, nu vor avea întâlniri prea multe cu persoane necunoscute și nu vor „testa terenul'.

Ei pur și simplu caută o persoană care să li se potrivească și cu care să poată construi o relație semnificativă.

Pentru introvert, curtarea și jocul de la începutul relației sunt deseori… obositoare. Prin urmare, vor fi atenți la cei din preajma lor, iar dacă vor identifica persoana potrivită, sunt șanse să renunțe la prea multă curtare (eliberați de o povară) și să își declare intențiile încă de la început.

Uneori, acest lucru poate părea încântător, atunci când sentimentul este reciproc, iar siguranța este o componentă importantă, alteori par că ar sări etape romantice.

 

Caută un partener echilibrat, în care poate avea încredere

Dacă ești de felul tău „player' cu siguranță nu vei prezenta interes pentru niciun introvert. Ei caută relații în care încrederea este cuvântul cheie, iar jocurile nu-și au locul.

Un introvert are nevoie de siguranță într-o relație de cuplu dacă este orientat pe securizare afectivă sau de predictibilitate dacă este o fire analitică.

Majoritatea introverților preferă să existe ambele componente într-o relație de cuplu. Prin urmare, ce pare rutină și plictiseală pentru unii, este idealul relațional pentru alții.

Evident, astfel de trăsături (încrederea, siguranța afectivă, un partener cu un stil de atașament securizant) sunt căutate și de extroverți.

Totuși, pentru aceștia din urmă, într-o primă fază, trăsăturile atractive sunt spontaneitatea, aventura, carisma, umorul.

 

Speră să fie remarcați

Pentru un introvert nu este simplu să aibă inițiativă. Foarte probabil el nu va aborda direct o persoană de care este interesat romantic, ci va încerca să fie în preajma ei, în speranța că va fi observat.

Introverții dau semnale, dar sunt mult mai subtile decât cele ale extroverților. Care, de altfel, spun mai direct ceea ce vor.

Așadar, mai ții minte colegul acela care te ajuta când aveai nevoie, se supăra foarte rar pe tine și era disponibil atunci când îi cereai? Da, foarte probabil îl interesai, dar nu îți spunea asta direct… aștepta să îți dai tu seama.

Din păcate o astfel de abordare nu duce la rezultate prea ușor. De cele mai multe ori semnalele sunt confuze, iar mesajele amestecate.

În consecință, mulți introverți ajung să fie ușor dezamăgiți că nu sunt observați și că persoana de care sunt interesați nu le acordă atenția dorită…

 

O privire introspectivă asupra iubirii

Având în vedere înclinația introverților către introspecție, și iubirea este privită prin același filtru.

Extroverții sunt concentrați pe acțiune, iar introverții pe analiză. Iar acest demers este inițiat înainte de orice relație romantică, introvertul gândindu-se îndelungat la trăsăturile pe care le caută într-un partener.

Analiza continuă și în primele etape ale relației. Partea bună este că reușesc să își definească cu destulă precizie ceea ce își doresc și ce caută la un partener. Pentru introverți, sondarea terenului și „ce-o fi o fi' nu sunt metode pe care să le încerce.

În perioada de curtare este firesc să procesezi detaliile pozitive și negative. Și extroverții o fac. Dar aceștia își expun public îndoielile sau… entuziasmul.

Introverții vor analiza cu ei înșiși situațiile sau, cel mult, cu unul sau doi confidenți. Evident, sunt supuși riscului să supra-analizeze o situație.

În egală măsură, fiind modul lor de a funcționa, au nevoie să reflecteze înainte de a acționa și să înțeleagă o situație pentru a naviga mai ușor printr-o relație amoroasă.

 

Fanteziile romantice

Atunci când ai o lume interioară foarte bogată, ai și tendința de a-ți imagina numeroase scenarii… ideale. Fanteziile romantice pleacă fie de la o situație reală, fie una imagintată, în special în cazul introverților care sunt mai orientați emoțional.

Tot introverții sunt mai înclinați să păstreze un jurnal cu aceste gânduri (activitate cu efect terapeutic, de altfel), vor citi literatură care le susține imaginația, sau se vor pierde în reverii.

Capcana este, evident, ca realitatea să îi dezamăgească uneori, întrucât imaginația în exces poate seta și așteptări nerealiste.

Totodată, atunci când visezi la un ideal relațional, mesajul pe care rebuie să îl reții este cel legat de nevoile pe care le cauți împlinite.

Foto: 123rf.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
5 semne că e introvert în iubire
5 semne că e introvert în iubire

În niciun caz nu vrem să confundăm introverții cu evitanții! Așa că dacă are aceste comportamente, înseamnă că partenerul tău e introvert în iubire.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste