5 semne că el ar vrea să fiți mai mult decât prieteni

Relațiile de prietenie dintre bărbați și femei pot avea un alt substrat. Nu este valabil în toate situațiile, dar iată câteva semne că vrea să fiți mai mult decât prieteni.

Citește și:

Este prietenia dintre barbati si femei reala?

5 moduri de a face o despărțire mai ușoară

Se grăbește să îți ofere ajutorul

Este și firesc să te poți baza pe prieteni atunci când ai nevoie de ajutor. Ca femeie, uneori ai nevoie de ajutorul unui bărbat și automat, ai tendința de a-ți întreba sau solicita prietenii de sex masculin. Mai ales dacă iubitul nu este în peisaj.

Atunci când ceri ajutorul unui prieten, stabiliți împreună cum ți-l poate oferi în funcție de programul și disponibilitatea fiecăruia.

Dacă, însă, lasă tot deoparte (uneori chiar și timpul petrecut cu iubita) și dă fuga să te ajute, s-ar putea să prezinți un interes mai mare pentru el.

Oricât de flatant este pentru o femeie să fie curtată sau plăcută de un bărbat, corect și matur este să stabilești limitele prieteniei și să nu lași loc să se înțeleagă altceva, dacă nu îți dorești și tu mai mult.

 

Îți face cadouri?

Bărbații sunt destul de stângaci când vine vorba despre cadouri. Deseori uită aniversările părinților, iar de cadouri… nu mai vorbim.

Deși unii chiar au o aversiune față de a oferi un cadou (iar aici motivele sunt multiple), atunci când sunt îndrăgostiți oferă mici (sau mai mari) atenții persoanei în cauză.

Între prieteni, poate ai primit ciocolată sau ți-a făcut un prieten cinste cu prânzul ori cu o cafea. Dar dacă din partea lui cadourile devin mai semnificative sau substanțiale este un mic semnal de avertizare.

Nimeni nu oferă un cadou costisitor sau unul pe care ți-l doreai de mult, decât dacă dorește să te impresioneze.

 

Dacă rezistă la shopping…

Știm deja care este comportamentul bărbaților la shopping, comparativ cu cel al femeilor. Și cum arată cuplurile la shopping.

Ea caută frenetic prin magazine, iar el caută un scaun pe care să se așeze. Evident, dacă poate fi scutit de această tortură, cu atât mai bine.

…Și nu pentru că nu te-ar iubi, ci pentru că nici tu nu te-ai distra la un meci de fotbal cu prelungiri cu tot. Desigur, există excepții.

Un bărbat care se oferă voluntar să te însoțească la shopping și are răbdare cu tine, te place cu siguranță. Nimeni nu se supune la un astfel de supliciu dacă nu ar fi important pentru el să îți facă pe plac. Încă mai crezi că vrea să fiți doar prieteni?

 

Cum vorbește despre alți bărbați

Dacă ai vreo problemă amoroasă, prietenii sunt foarte utili pentru că îți pot vorbi din perspectiva bărbatului.

În timp ce noi femeile putem avea accese de „scenarită' cronică, bărbații ne dau o imagine mai clară asupra acțiunilor sau intențiilor altor bărbați.

Dacă te cerți cu iubitul, de regulă un bărbat va vedea lucrurile și din perspectiva celuilalt, dar te va încuraja să treci peste moment sau să găsiți o cale de rezolvare. Nu de alta, dar și el și-ar dori ca, într-o situație similară, iubita lui să procedeze astfel.

În schimb, un bărbat care este interesat de tine, va intra în detalii despre cum celălalt nu te merită, cum nu ar trebui să suferi din cauza nimănui, cum meriți ceva mult mai bun.

Un prieten rămâne obiectiv. Un prieten care dorește mai mult, îți va lua mereu partea.

 

Cât de multe ține minte

Suntem cu toții uituci chiar și în privința propriilor vieți și interese. Nu mai vorbim despre întâmplări mărunte sau detalii din viețile altora.

În linii mari, în grupurile de prieteni, mereu avem amintiri comune și povești de… repovestit. Dar detaliile fie ne scapă, fie sunt, undeva, în ceață.

Este plăcut să ai și prieteni cu o memorie bună, chiar de admirat. Dar aceasta, uneori, poate fi un semn că ești importantă pentru acel prieten.

Este drăguț să își amintească o glumă a ta, dar ce purtai când v-ați cunoscut, ce accesorii aveai și cum îți stătea părul… nu. Decât dacă te place ceva mai mult.

Foto: shutterstock.com

 

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
5 semne că el ar vrea să fiți mai mult decât prieteni
5 semne că el ar vrea să fiți mai mult decât prieteni

Relațiile de prietenie dintre bărbați și femei pot avea un alt substrat. Nu este valabil în toate situațiile, dar iată câteva semne că vrea să fiți mai mult decât prieteni.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste