6 categorii de bărbați predispuși la infidelitate

Nu există (încă) un portret robot al bărbatului infidel. Poate este mai bine așa. Totuși, numeroase cercetări au căutat un set de trăsături care predispun bărbații la infidelitate. Iată 6 dintre ele.

Citește și:

De ce bărbații își pierd controlul în fața unei femei fatale

Crezi că știi ce preferințe sexuale are partenerul tău? Mai încearcă…

Deși nu este una dintre bucuriile vieții, infidelitatea este omniprezentă. Iar pentru că nu este un fenomen recent, ci are loc din timpuri străvechi, a putut fi studiată.

…Și nu mai vorbim aici de motivele pe care le au bărbații să își înșele partenerele (chiar dacă le iubesc) ci de anumite trăsături care… îi pot da de gol.

Prin urmare, aceste „semne' te ajută să fii mai alertă. Sau de-a dreptul paranoică, dacă iei chiar toate studiile în serios.

Revenind, cercetările care s-au concentrat asupra tiparului de bărbat predispus la infidelitate, au ales o serie de trăsături comune ale acestora. Așadar…

 

Bărbații înalți

Cui nu îi plac bărbații înalți? Pentru noi, femeile, indiferent de înălțimea pe care o avem, bărbații înalți exercită o atracție specială. Poate pentru că ne gândim la forța lor sau sentimentul de protecție.

Cert este că, o cercetare din 2014 arată că bărbații cu o înălțime peste 1,78 cm au un risc de două ori mai mare să fie infideli. Să fie încrederea în sine pornită tocmai din această atenție pe care, cum spuneam, noi femeile le-o oferim? O fi vina noastră…

 

Bărbații în vârstă de 29, 39, 49 de ani… și tot așa

Se pare că atunci când se apropie de schimbarea prefixului, bărbații caută un nou sens al vieții. Sau noutate și atât.

Noua decadă, se pare că îi sperie. Iar cum bărbații trebuie să fie curajoși, își abat gândul cu o infidelitate. O cercetare din 2015 ne avertizează să fim mai atente cu bărbații noștri în pragul acestei vârste.

 

Bărbații care practică un sport de echipă

În mod interesant, există și cercetări care arată că bărbații care joacă un sport de echipă deseori se vor folosi de această poveste pentru a-și acoperi o escapadă. Cel mai rău scor l-au obținut jucătorii de rugby. Te pregătești deja să îl însoțești la antrenamente? Sau când „iese cu băieții'?

 

Bărbații care lucrează în domeniul financiar

Firmă de brokeraj? Sau, poate ieși chiar cu un bancher? Află că sunt șanse mari de inflidelitate. Cel puțin asta reiese dintr-un sondaj efectuat de un site de matrimoniale pe un eșantion de 5.000 de femei.

Toate femeile erau la rândul lor infidele, iar concluzia s-a bazat exclusiv pe declarațiile lor. Totuși, merită luat în calcul.

 

Bărbații cu păr facial

O veste dificilă pentru toți lumber-ii din ziua de azi. Se pare că taman podoaba facială îi dă de gol.

Desigur, când spunem bărbații cu păr facial ne gândim cam la toți bărbații. Că dacă au trecut de pubertate, vine și părul la pachet.

Prin urmare, o încerca să ne transmită altceva cercetarea aceasta? Da, încearcă. Ne spune, de asemenea, că acești bărbați au și un risc crescut de a … fura.

 

Bărbații cu tatuaje

Tot un site de matrimoniale a efectuat un sondaj pe… 3 milioane de bărbați din 15 țări. Concluzia? Cu cât are mai multe tatuaje, cu atât sunt șanse mai mari să fie infidel.

 

Este posibil ca aceste cercetări și sondaje să conțină și un dram de adevăr. Până la urmă, jucătorii de rugby au un corp atractiv, iar dacă le adaugi păr facial și un tatuaj sexy… parcă înțelegi de unde reiese succesul la femei.

Mai dificil ar fi să ne alegem un iubit evitând caracteristicile de mai sus. Cum ar suna anunțul? Caut bărbat mic de înlățime, spân, fără educație financiară și total nesportiv. Preferabil peste 50 de ani.

Irezistibil…

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
6 categorii de bărbați predispuși la infidelitate
6 categorii de bărbați predispuși la infidelitate

Nu există (încă) un portret robot al bărbatului infidel. Poate este mai bine așa. Totuși, numeroase cercetări au căutat un set de trăsături care predispun bărbații la infidelitate. Iată 6 dintre ele.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste