6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener

Potrivit cercetarilor exista cateva calitati pe care femeile le considera atractive la un partener. Iata care sunt acestea.

 

Simtul umorului

Femeile percep barbatii cu simtul umorului ca fiind inteligenti, creativi, spontani si cu un caracter onest. Carei femei nu i-ar placea sa aiba un partener cu aceste caracteristici, care nu lasa monotonia sa apara intre ei, care o face sa rada si sa se simta confortabil in prezenta lui?

Se pare ca barbatii cu simtul umorului sunt si mai sociabili. Ei pot sa puna capat unor situatii incomode printr-o gluma spusa la momentul potrivit.

Mai mult decat atat, ei au un spirit de observatie mai dezvoltat. Pentru ca „citesc' destul de bine oamenii din jur, le e mai usor sa gaseasca ceva amuzant de spus.

Un alt motiv pentru care femeile prefera barbatii cu simtul umorului ar putea fi acela ca le fac sa simta mai relaxate. Pentru ca se simt confortabil in prezenta lor, femeile nu vor pune bariere intre ei si, in plus, vor invata sa priveasca viata dintr-o alta perspectiva si sa rada de absurditatile ei.

 

Capacitatea de a asculta

Desi se fac multe glume ca femeile ar vorbi prea mult, iata ca abilitatea unui barbat de a asculta devine o calitate de dorit.

Se stie ca, in general, femeile sunt cele care vor sa vorbeasca despre sentimente de exemplu, pe cand barbatii nu prea fac acest lucru. Din acest motiv, cei care asculta cu adevarat si se arata interesati de ceea ce li se spune sunt parteneri apreciati.

In plus, daca se implica in conversatii cu mai mult decat unul sau doua raspunsuri monosilabice si daca isi si amintesc lucruile pe care le spun femeile, le vor atrage catre ei cu mai multa usurinta.

 

O voce puternica

Vocea unui om poate transmite destul de multe informatii despre persoana respectiva, ii poate schita identitatea, acesta fiind, poate, unul dintre motivele pentru care atat femeile, cat si barbatii, acorda o anumita atentie vocii potentialilor parteneri de cuplu.

Femeile sunt atrase de barbatii cu o voce puternica, dar cum se explica acest lucuru? Se pare ca vocea este asociata cu forta fizica, masculinitatea, increderea in sine.

In preajma unui barbat cu aceste trasaturi, femeile se simt in siguranta si protejate. Astfel de barbati dau impresia ca pot tine sub control anumite situatii si astfel capteaza mai usor atentia.

 

Se bucura de prezent

Un barbat care stie sa se bucure de momentul prezent poate fi atragator in ochii unei femei si viceversa. Un om care se bucura prezent stie ca fiecare moment conteaza, ca viata e scurta si ca nu ar trebui sa amane anumite lucruri precum timpul petrecut alaturi de partenera de viata.

In zilele noastre, oamenii sunt ocupati si uneori absorbiti de lumea virtuala, iar in astfel de circumstante, cineva care lasa telefonul din mana, inchide computerul si isi face timp pentru a fi prezent in acel moment, arata ca ii pasa, ca vrea sa valorifice timpul petrecut impreuna. Datorita acestui comportament, un barbat poate deveni mai atragator.

 

Atitudinea fata de copii

Femeile sunt atrase de barbatii care arata ca le plac copiii, iar explicatia este una simpla. Cele care isi doresc o relatie de lunga durata si vor sa isi intemeieze o familie, vad un potential partener intr-un astfel de barbat.

Studiile arata ca sunt sanse mari ca o femeie sa fie mai disponibila pentru un barbat, dupa ce ea l-a vazut jucandu-se cu un copil. Acesti barbati par mai responsabili si arata ca pot avea grija de ei, dar si de membrii unei potentiale famili.

Mai mult, se pare ca femeile isi pot da seama daca un barbat este capabil sau nu sa aiba grija de un copil si sa fie responsabil, doar privind o fotografie cu ei.

 

Increderea in sine

Femeilor le plac barbatii siguri pe ei, care nu se tem sa ia o anumita decizie, care nu simt nevoia sa li se aminteasca constant ca sunt (sau de ce sunt) importanti pentru ele.

Desigur, toti oamenii trec prin momente in care isi pierd increderea in ei, iar barbatii nu sunt scutiti de aceasta experienta.

Totusi, cei in permanenta nesiguri si nelinistiti, cei care arunca pe umerii femeilor povara unor decizii care poate uneori nu sunt unele usoare, risca sa piarda interesul acestora.

Si din punct de vedere social, increderea in sine este importanta. Un barbat care are incredere in sine, poate fi o companie placuta si linistitoare pentru o femeie.

Acestea sunt numai cateva dintre multele lucruri pe care femeile le pot gasi atragatoare la barbati. Daca mai poti adauga si altele in lista, da-ne de veste.

 

De Mihaela Gheorghe

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener
6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener

Potrivit cercetarilor exista cateva calitati pe care femeile le considera atractive la un partener. Iata care sunt acestea.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste