6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit

Există momente în care reluarea relației cu fostul iubit pare o idee bună. De regulă nu este, deși există și excepții. Iată cele mai frecvente miciuni pe care ni le spunem drept încurajări.

Citește și:

De ce ne este greu să acceptăm o despărțire

5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit

„De data acesta lucrurile vor fi diferite'

Totul este în schimbare în jurul nostru, dar în privința relațiilor reluate, deseori schimbarea nu este în bine.

Sunt necesari 2 parteneri dornici să se implice și să rezolve acele probleme care au dus la despărțire. Nu este suficient să te uiți la el și să ți se pară încă atrăgător.

Cercetările arată că după o împăcare, partenerii au obiceiul de se concentra mai mult pe aspectele negative ale relației decât pe cele pozitive.

Rareori sunt preocupați de repararea relației, preferând să rememoreze toate problemele din trecut.

 

„S-a schimbat complet!'

Oamenii nu se schimbă, iar dacă o fac, schimbarea nu este rapidă și nici lipsită de motiv. Pentru a renunța chiar și la cel mai nesemnificativ obicei, avem nevoie de dorință puternică, motivație și ceva dezvoltare personală.

Partenerul tău pare să aibă aceste lucruri? A lucrat mult la schimbare? Îl crezi capabil să o susțină în timp?

 

„Nimeni nu mă cunoaște mai bine…'

Dacă ați avut o relație de durată este și firesc să te cunoască destul de bine. Doar ați petrecut mult timp împreună și v-ați văzut în diferite situații… Și totuși, acest lucru nu a prevenit despărțirea, nu?

În plus, poate chiar acesta este motivul despărțirii… nu există niciun pic de mister între voi. Nu ar fi rău să iei această lecție cu tine în relația următoare. Preferabil, alta.

 

„Oamenii sunt dificili, nu voi găsi pe cineva mai bun'

Există prea multe comentarii și văicăreli on-line și off-line despre cât de dificile sunt relațiile, ce complicate sunt femeile și ce neserioși au devenit bărbații.

Să fim serioși, când ne-am analizat obiectiv ultima dată pe noi înșine? Cu toții avem „issues' (vorba cântecului), dar este firesc și normal să abordăm cu deschidere persoanele noi pe care le cunoaștem. Fără presupuneri și temeri nejustificate.

Poate problemele lui sunt compatibile cu ale tale și chiar vă înțelegeți reciproc…

Preferăm să credem că fostul partener este mai bun pentru că orice relație nouă ne împinge înafara zonei noastre de confort. Ori știm deja cât de mult ne place să stăm acolo…

 

„Nu este perfect, dar este al meu'

Sună frumos și romantic. Asta, dacă o spui atunci când iubitul tău se împiedică prin casă de un obstacol imaginar… și faci o glumă.

Altfel, un partener care te rănește sau te face să te simți nefericită, nu e chiar o achiziție la care să nu renunți!

Noi, oamenii, suntem mai sensibili la pierderi decât la câștiguri. De aceea renunțăm atât de greu la o relație. Fie ea și nepotrivită.

Mai bine întreabă-te „Prefer să trăiesc fericită cu un bărbat potrivit mie sau o viață nasoală cu unul care nu e perfect, dar bine că e al meu?' Să-l moștenească cine-o vrea…

 

„Îmi oferă atât de multă atenție! Clar s-a schimbat…'

Spuneam mai sus că suntem mai sensibili la pierdere decât la câștig. Teoria este valabilă și pentru iubitul tău. Îți dă multe telefoane și mesaje?

Este exagerat de atent comparativ cu atitudinea lui dinaintea despărțirii? Îți face vizite surprize, îți oferă mici atenții, face comentarii drăguțe pe pagina ta de Facebook de pe care, de regulă, își dădea untag?

De când așteptai să ai dovada că te iubește! Mai mult, iată că nu te poate uita… Adevărul este că nu îți oferă semne de iubire. Cel mai frecvent sunt reacțiile unei nevoi de control. Din nou, pierderea e destul de greu de asimilat.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit
6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit

Există momente în care reluarea relației cu fostul iubit pare o idee bună. De regulă nu este, deși există și excepții. Iată cele mai frecvente miciuni pe care ni le spunem drept încurajări.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste