7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat

Dacă îți dorești o relație cu o femeie puternică, iată câteva indicii utile. Iar dacă ești o astfel de femeie, acestea sunt calitățile de căutat la un partener.

Citește și:

Învață să ai răbdare cu tine însăți

Motive pentru care luăm decizii proaste

Un stil de viață dinamic

O femeie puternică este foarte probabil o femeie care a știut să se concentreze pe dezvoltarea ei profesională și totodată pe cea socială. Prin urmare, este mereu în mișcare, activă, iar nevoia de retragere și izolare aproape nu există.

Ea știe cât de important este să contribuie în permanență la dezvoltarea sa personală, ceea ce își va dori și din partea unui partener. Probabil nu va avea răbdare cu cineva care nu poate ține pasul cu ea…

 

Independența

Dacă te-ai obișnuit să îți fie spălate hainele, să găsești mâncarea caldă pe masă sau dacă ești de părere că dovada supremă de iubire este ca o femeie să ți se dedice exclusiv… nu ai șanse prea mari să reziști într-o relație cu o femeie puternică.

Ea știe să fie independentă, relațiile ei amoroase sunt securizante, nu anxioase, iar în consecință va trebui să fii matur și responsabil pentru a fi compatibili.

Ea își dorește un bărbat cu încredere în sine, cu propriile opinii și obiceiuri, un partener care să îi fie egal, cu valori și convingeri comune.

 

Optimismul

Nici nu te gândi să te vaiți sau să adopți o atitudine defetistă în fața vieții. O femeie puternică va avea momente sensibile, ca oricare alta, așa cum poate să și înțeleagă anumite situații dificile în care nu ai multe resurse pentru pozitivism. Dar acestea sunt excepții, nu reguli.

Ea știe că atitudinea potrivită reprezintă jumătate din succesul pe care îl obții. Totodată va încerca să ridice moralul tuturor celor din jur și se așteaptă în schimb la aceeași atutidine.

Încurajeaz-o și serbați împreună succesele pe care le are fiecare dintre voi. Uită de cicăleală sau de văicăreli.

 

Libertatea

Idependența în cuplu este importantă, la fel și sentimentul că partenera ta este liberă să decidă și aleagă pentru sine, fără teama de a te leza, supăra, etc.

O astfel de femeie va aprecia un bărbat capabil să îi ofere această libertate, care înțelege un program de muncă prelungit sau deplasările în interes de serviciu, nevoia de a ieși cu prietenele sau de a aloca timp unui hobby personal, fără a avea constrângeri indiferent de natura lor. Iar aceste lucruri le poți oferi când ai încredere în tine și o stimă de sine sănătoasă.

 

Critica… dacă e constructivă

Nu ne plac obsevațiile, cui îi plac? Și totuși, atunci când vin din partea unei persoane apropiate și au în obiectiv binele nostru personal, sunt chiar binevenite.

Dacă o femeie puternică urmează să facă o greșeală, atrage-i atenția, iar dacă se poartă urât, spune-i acest lucru, nu trece cu vederea. Pentru că are nevoie de aceste lucruri din partea ta. Și ea trebuie să își verifice ego-ul din când în când, dar ajut-o să facă acest lucru cu tact.

 

Competiția

Femeile puternice nu se tem de competiție, din contră o văd ca pe o stimulare. Tocmai pentru că nu s-au ferit de ea ci au căutat-o mereu.

Același lucru îl vor și de la partenerul de cuplu: să fie o provocare pe cât mai multe planuri. Pentru că astfel, împreună, se pot dezvolta și își pot atinge potențialul maxim. În plus, ar trebui să știi să câștigi, dar și cum să te comporți atunci când câștigă ea.

 

Afecțiunea

Chiar dacă este o femeie puternică, este un om cu aceleași nevoi ca oricare altul. Iar nevoile ei emoționale nu sunt cu nimic diferite de ale oricărei alte femei.

Așadar, apreciază tandrețea, grija și protecția pe care i le oferă un bărbat. Pentru că la final de zi, orice femeie își dorește și apreciază când este iubită.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat
7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat

Dacă îți dorești o relație cu o femeie puternică, iată câteva indicii utile. Iar dacă ești o astfel de femeie, acestea sunt calitățile de căutat la un partener.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste