Now Reading
8 principii de parenting dupa un divort

8 principii de parenting dupa un divort

Revista Psychologies

Adu-ti aminte ca si familiile traditionale au problemele lor, iar comportamentul tau ca parinte dupa divort poate face o diferenta pentru dezvoltarea pe termen lung a copilului. Cum navighezi cu succes printr-un divort.

 

Acceptarea

Ruptura este inevitabila, la fel si provocarile si perioadele nefericite. Accepta-le asa cum sunt, recunoaste-le si permite-le sa fie firesti.

Nu nega, nu masca, nu ascunde. Un comportament incoerent cu situatia reala nu creaza decat confuzie.

 

Disponibilitatea

Fii cat de disponibila este posibil pentru copiii tai. Asculta-i, fii alaturi de ei, ofera-le sprijinul tau.

Acum, mai mult decat oricand, au nevoie sa le fii alaturi, complet prezenta si atenta la nevoile lor.

 

Predictibilitatea

Fa tot ce este pozibil pentru a crea un climat de calm, incredere si sprijin in caminul tau. Incearca sa fixezi noi obiceiuri, fa un program pe care sa il implementezi si mentii pe termen lung.

 

Maturitatea

Pentru copiii tai trebuie sa ramai puternica si un parinte echilibrat. Ei au nevoie sa stie ca raman alaturi de un adult pe care se pot baza indiferent de ce se intampla in jur.

 

Atitudinea pozitiva

Oricat de tentant ar fi, evita sa denigrezi celalalt parinte in fata copiilor. Furia si ruptura dintre doi adulti nu priveste copiii, iar acestia nu trebuie incarcati cu ce crezi tu ca ar fi in neregula cu partenerul tau.

Indiferent ce se intampla intre voi doi, ramane parintele lor, iar ei au tot dreptul sa il iubeasca.

 

Prieteniile

Acesta este un moment in care este bine sa permiti prezenta familiei si prietenilor alaturi de tine. Este indicat sa le ceri ajutorul si sa creezi un cerc de sprijin pentru tine si copiii tai.

 

Limitele

Nu iti impartasi problemele maritale celor mici. Ei sunt copiii vostri, nu prieteni ai tai cu care dezbati ce nu a functionat sau ce a creat ruptura. Nu ii implica in probleme prea mari pentru ei.

 

Perspectiva

Nu uita in tot acest proces sa ai grija de propria persoana, fizic, psihic si intelectual. Nevoile tale emotionale sunt la fel de importante ca cele ale copiilor.

Mai mult, incearca sa te concentrezi pe productivitate, ofera un model celor mici. Le vei demonstra astfel cum sa faca fata schimbarilor si problemelor cu care se vor confrunta la randul lor.

Pe termen lung, in educatia copiilor nu este atat de importanta componenta familiei, cat sunt bunatatea, deschiderea, comunicarea, cunoasterea limitelor si oportunitatile de invatare.

 

Foto: Hepta

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top