Adevarul despre angajamentul in cuplu
Va iubiti si sunteti uniti indiferent de situatie? Iata ce inseamna angajamentul in cuplu si care sunt multiplele sale beneficii.
Ne lovim deseori intr-o relatie de cuplu de teama angajamentului, din diverse motive. Fie ca nu suntem pregatiti sa ne asumam responsabilitatea sau ne ferim de intimitate, ne este greu sa luam o astfel de decizie. Totusi, angajamentul in relatia de cuplu are cateva beneficii.
Conexiunea
In relatia de cuplu, pasiunea pe care ne axam la inceput isi va pierde din intensitate si va lasa loc relatiilor intime sa se dezvolte. La un moment dat vom ajunge sa ne cunoastem si sa ne acceptam reciproc.
Angajamentul se stabileste in mod natural atunci cand ne dorim sa continuam relatia de iubire sau sa ne implicam mai mult in dezvoltarea ei.
O conexiune reala, bazata pe sprijin reciproc, chiar si atunci cand avem pareri diferite sau conflicte, dar care ne permite sa ne dezvoltam individual, asta inseamna angajamentul in relatia de cuplu.
Angajamentul in relatia de cuplu
Angajamentul in relatia de cuplu implica apropierea. Pentru ca uneori avem stiluri de atasament diferite, cel mai bine ar fi sa stabilim de comun acord cat de apropiati vrem sa fim si care este distanta optima de care avem nevoie sa ne simtim confortabil.
Altfel vom apela la tot felul de metode pentru a mentine o anumite distanta, cum ar fi furia sau invinuirea, iar acest comportament poate fi interpretat drept respingere.
Daca avem o fire introvertita, putem vedea angajamentul intr-o relatie de cuplu ca pe o amenintare a propriei intimitati, de aceea trebuie ne respectam dorintele, sa ne comunicam in mod direct nevoile referitoare la apropiere.
Citeste si:
Strategii pentru o relatie de cuplu sanatoasa
Foto: 123rf.com
Autor Psychologies.ro