De ce ne plac baietii rai

Incepand cu Hollywood-ul care ne da sistemul de valori peste cap distribuind specimene atragatoare in roluri negative si terminand cu „nevoia femeii de a fi ocrotita, uneori baietii rai ni se par irezistibili, iata de ce.

 

Barbatul realizat profesional, workoholic

Foarte probabil nu iti va canta balade sub balcon si nici nu iti va admira suvita de par in bataia vantului. Este focusat pe actiune, pe a realiza ceea ce si-a propus si are nevoie langa el de cineva echilibrat emotional.

Daca vrei alint si dragalasenii, uita. In schimb, daca vrei o vacanta in straintatate, nu doar ca si-o permite, dar ii place sa o si organizeze. Trasaturile cu care te cucereste sunt ambitia, seriozitatea si gena de castigator.

Studiile demonstreaza ca un astfel de barbat este vazut ca tipologia protectorului in special de femeile anxioase, care au nevoie de identificarea unor carlige de siguranta.

Dedicarea lui in profesie demonstreaza o tendinta spre a-si lua si respecta angajamente. Este baiat rau pentru ca afectiv se poate sa nu fie foarte disponibil si foarte des sa isi trateze partenera de viata ca pe cei din afaceri. Vei avea cu certitudine bani de gradinita celui mic, cu conditia sa te tii singura de mana prin parc.

 

Rebelul razvratit

Cu siguranta nu se va incadra in tiparul niciunuia din cercul tau de prieteni. Este dinamic, este lider de opinie, ii place noutatea si confrunta conventiile fiind epuizat de rutina.

Este pasiunea careia cu greu ii rezisti si sursa de energie care pare sa ii alimenteze pe cei din jur. La polul opus, cu atata energie, te curentezi sigur.

Studiile psihologice recente speculeaza ca femeile care prezinta o aversitate fata de rutina sau o existenta liniara, vor percepe partenerii catalogati drept „baieti buni ca fiind plicticosi.

Acelasi lucru il fac si cele care prefera senzatiile intense, noi, variate. Avantajele unui asemenea partener sunt vivacitatea, spiritul liber si forta de a se implica intr-o cauza in care crede, lucru care va atrage multa admiratie de partea lui.

Il vei imparti in schimb cu toata lumea, inclusiv cu bicicleta din garaj. Sistemul lui de prioritati inseamna totul pe primul loc.

 

Barbatul care face jocurile

Este cel care detine puterea si orchestreaza totul, fie din umbra fie in lumina reflectoarelor. Pentru el schema este simpla, iar conexiunile si strategiile il recomanda ca problem-solver.

Este extrem de atragator pentru controlul pe care il manifesta asupra siesi si altora, pentru solutiile pe care le are la indemana si felul in care ii sclipeste armura. Langa el, totul pare simplu.

Cercetarile arata ca personalitatile dominante, cu caracter de lider manifesta trasaturi precum autoritatea si controlul, care din pacate nu se asociaza cu o fire afectuoasa si blanda.

De aici si catalogarea drept „baiat rau. Un astfel de barbat va fi mult prea ocupat pentru nevoia ta de tandrete si totodata irezistibil pentru ca nu exista problema in care sa nu te poata ajuta. Sau va delega pe cineva capabil sa te ajute.

Toate aceste tipuri prezinta avantaje care cu siguranta pot parea atragatoare. Important este ca tu sa iti cunosti foarte bine nevoile si sistemul de valori si sa intri in joc doar daca esti pregatita pentru ups dar si pentru downs.

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
De ce ne plac baietii rai
De ce ne plac baietii rai

Incepand cu Hollywood-ul care ne da sistemul de valori peste cap distribuind specimene atragatoare in roluri negative si terminand cu „nevoia femeii de a fi ocrotita“, uneori baietii rai ni se par irezistibili, iata de ce.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste