Now Reading
Barbatii nu fac amor doar ca sa se relaxeze

Barbatii nu fac amor doar ca sa se relaxeze

Revista Psychologies

Multe pareri gresite despre sexualitatea masculina au fost adoptate in masa. Una dintre ele ar fi aceea ca barbatii fac amor doar ca sa se relaxeze. O idee falsa.

 

Istoria este de vina

Sexualitatea poate fi o sursa de relaxare fizica deopotriva pentru barbati si femei. Mai ales gratie productiei de endorfine, care se nasc in creier atunci cand facem dragoste.

Dar pentru ca barbatul ejaculeaza, se poate crede ca acele secunde sunt, in sine, relaxarea suprema de care are nevoie.

In secolul al XVII-lea, medicina vorbea despre „curatarea fluidelor“, a acelor „umori rele“, care stateau la originea bolii.

Sperma facea parte din acele „umori rele“ – asadar, indicatia de a ejacula frecvent era vazuta ca un fel de gest vindecator.

Iar barbatul era un soi de sclav al unei sexualitati „igenice“ de care femeia era responsabila! Aceasta idee primita mai are ea valabilitate azi? Sa vedem.

 

Limitare in aprecieri

A reduce sexualitatea masculina la o simpla „mecanica a fluidelor“, a lasa sa se creada ca barbatul este prada unei pulsiuni toxice pe care trebuie sa o elimine, ca are in el o „energie toxica“ de care trebuie sa scape si pe care doar sexul o poate elimina (de unde si justificarea prostitutiei!), este o idee falsa.

Inseama sa se inteleaga faptul ca tensiunea, in general, si excitatia, in particular, nu sunt functiile sale masculine, ci rezultatul unei provocari externe, careia el ii cade prada sau pe care trebuie sa o rezolve cineva…

Aceasta viziune reductiva asupra sexualitatii pune o povara suplimentara pe umerii femeilor. Astfel, ele ar fi cele care trebuie sa rezolve aceasta tensiune si sa-si relaxeze barbatul. O confuzie nenecesara si o sursa de confuzie intre sexe.

 

Doar pentru relaxare?

Se intelege ca sexul si ceea ce el propune ca intimitate vin la pachet cu relaxarea. Poate ca, pe undeva, ne face sa resimtim siguranta din bratele mamei.

Privirea si dragostea celuilalt ne asigura, ne dau confort si pace interioara. Deci, ne relaxeaza si ne dau o stare de bine ca nimic altceva.

Sau poate ca tocmai aceasta fantasma inconstienta a revenirii la intimitatea primei copilarii, la caldura corpului uman primar, la iubirea absoluta, este o sursa de stres permanent!

Sa credem ca barbatii nu ar avea si ei dorinta de a simti aceasta caldura inseamna sa credem ca ei nu ar avea emotii inconstiente… Sau ca sexul nu este decat o functie mecanica, stimul-raspuns.

Da, sexul este relaxant, dar nu numai pentru barbati. Si femeile beneficiaza de acest efect grozav. Un argument pentru mai multa iubire!

 

Foto: hepta.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top