Now Reading
Bărbații sunt mereu dornici să facă sex? Mit și adevăr despre dorința sexuală masculină

Bărbații sunt mereu dornici să facă sex? Mit și adevăr despre dorința sexuală masculină

Crezi că dorința sexuală a bărbaților nu are niciodată fluctuații? Ei sunt și trebuie să fie mereu pregătiți pentru sex? Iată cum sunt afectați bărbații de așteptările pe care le avem de la ei.

Citește și:

O de la Orgasm: cum să devii un amant mai bun

O de la Orgasm. De ce dispare cheful de sex la femei?

 

Dacă dorința sexuală masculină ar avea un manual de conduită, ne-am aștepta să sune cam așa:

Dorința sexuală masculină trebuie să fie mereu activă și constantă

Bărbații trebuie să aibă mereu chef de sex.

Bărbații ar trebui să inițieze actul sexual.

Bărbații nu trebuie să refuze o ocazie de sex.

 

Or fi adevărate aceste reguli? Un studiu efectuat pe bărbați heterosexuali între 30 și 65 de ani s-a concentrat pe înțelegerea mecanismelor din spatele dorinței sexuale masculine. Iar pentru acest lucru, bărbații au fost întrebați în ce măsură propria lor experiență cu dorința sexuală a fost în acord sau total diferită de normele descrise mai sus.

Mulți dintre bărbați au afirmat că dorința lor este activă și constantă, cu certitudine mai mare decât a partenerei și că nu ar refuza o partidă de sex dacă li se oferă acest lucru.

Iar toate acestea ar confirma așteptările pe care deja le avem din partea lor. Dacă nu ar fi parțiale. De-a lungul studiului, bărbații au descris modurile în care se simt presați să demonstreze interesul pentru sex, în diferite forme, atât lor înșiși cât și partenerelor, pentru a părea mai… virili.

În același timp, cei care și-au descris dorința sexuală ca permanent activă, au vorbit și despre momentele în care dorința era diminuată sau în dezacord cu ceea ce manifestau ori experimentau.

Mulți dintre bărbați au discutat despre presiune socială de a manifesta interes crescut pentru sex.

Mai exact, au făcut trimitere la mesajele din media, precum videoclipuri cu bărbați înconjurați de femeie dezbrăcate sau despre ascultarea altor bărbați povestind despre aventurile lor sexuale frecvente. În mod interesant bărbații rămân sceptici când îi aud pe alții vorbind despre experiențele lor sexuale, respectiv mulți dintre ei consideră că în mare parte este doar… lăudăroșenie.

În confesiunile lor, unii au afirmat că simt că există o așteptare din partea lor să se comporte astfel, iar dacă nu o fac se vor simți sau vor fi catalogați drept inferiori.

 

Presiunea de a accepta orice ocazie de a face sex

Chiar și din partea partenerei de cuplu bărbații simt presiunea de a performa atunci când asta se așteaptă din partea lor. Mai mult, gândesc că dacă ezită sau refuză, partenera va lua asta la modul cel mai personal. Chiar dacă nu o va face, bărbații rămân cu senzația că au făcut ceva „greșit”.

Tot bărbații au descris sentimentul de vină cu care rămân atunci când refuză să facă sex, și în situația în care partenera le spune că este în regulă și nu au de ce să se simtă astfel.

Mai mult, există o presiune și în a iniția actul sexual, chiar și atunci când bărbatul nu are neapărat chef sau este indecis. Dacă partenera îi dă de înțeles că ar vrea sex, dar nu face nimic în acest sens, el se simte obligat să preia inițiativa. Deși, în realitate, nu vrea acest lucru.

În concluzie, credințele actuale sunt prea restrictive pentru bărbați și experiențele lor sexuale reale, iar măcar o parte dintre ei sunt deja pregătiți să se îndepărteze de aceste stereotipuri.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top