Now Reading
Beneficiile aduse de animale copiilor cu autism

Beneficiile aduse de animale copiilor cu autism

Avatar photo

Cainii si celelalte animale de companie au un rol important in viata noastra, nu doar pentru ca ne ofera dragoste (mai mult sau mai putin) neconditionata, dar sunt si un real catalizator pentru interactiunile sociale, relationari care alunga singuratatea, depresia si care ne cresc treptat increderea in sine.

Mai mult, s-a dovedit stiintific despre caini ca imbunatatesc abilitatile sociale ale copiilor cu autism, iar specialisti de la Universitatea din Missouri au demonstrat ca orice fel de animal de companie este benefic pentru micutii cu autism, care se angajeaza in comportamente prietenoase: se prezinta, pun intrebari, cer explicatii, raspund la intrebarile celor din jur.

De asemenea, atunci cand animalele sunt prezente in salile de clasa sau in anumite circumstante, au rolul de liant, copiii interactionand din ce in ce mai mult intre ei. Pisicute, iepurasi, reptile, papagali, hamsteri, pesti, catei de mici dimensiuni ar putea intregi familia, cu efecte miraculoase, pentru fiecare dintre membrii sai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top