Now Reading
Cat de compatibila esti cu viitorul tau sot

Cat de compatibila esti cu viitorul tau sot

Revista Psychologies

Avand in vedere numarul de divorturi intr-o continua crestere, iata cateva sugestii care iti pot fi de folos in cunoasterea mai aprofundata a partenerului.

 

Inaintea casatoriei, partenerii isi fac planuri extraordinare de viitor, fiecare dintre ei avand propria-i reprezentare mentala despre ceea ce inseamna casatoria, aceasta imagine fiind una pozitiva, care globalizeaza multitudinea de sperante, vise, planuri si asteptari de la viata in doi.

Desi inainte vorbesc despre cum o sa fie viata lor dupa casatorie, partenerii pot detine cateva informatii despre persoana cu care urmeaza sa-si uneasca destinul.  Iata cateva sugestii:

 

Parintii lui. Uita-te bine la ei ca oameni, cum isi vorbesc, cum arata, cum se imbraca, ce pasiuni au, cum isi petrec timpul liber, ce meserie au, ce si-au dorit de la viata, ce au reusit din ceea ce si-au propus si ce nu, dar mai ales ce fel de relatie au in prezent si cum s-au inteles in trecut, mai exact in perioada cand viitorul tau sot era copil.

Fiindca in copilarie se pun primele caramizi la fundatia personalitatii tale. Adultul de astazi este copilul care s-a identificat mare parte din viata cu parintii lui, care in felul acesta si-a format si intiparit primele scheme comportamentale. Adultul care tinde sa aibe cam aceeasi relatie amoroasa ca parintii lui, cam acelasi grad de toleranta, cultura, preferinte, etc.

 

Relatia dintre socrii tai cu copilul lor, relatia lor cu alti oameni. Mai presus de orice descriere verbala stau faptele unui om. Socrii tai sunt persoane sociabile? Sunt vorbareti sau retrasi? Merg in vizite sau isi invita prietenii acasa la ei? Sunt stricti sau maleabili? Ce fel de concedii prefera? Obiceiuri alimentare, religie, orice informatie care prezinta interes pentru tine.

 

Mutatul impreuna inainte de casatorie, pentru o perioada mai mare de 6 luni. Convietuirea impreuna iti poate furniza in avans informatii despre cum va arata viata voastra dupa casatorie. Astfel, ai ocazia sa-i observi rutina zilnica, obiceiurile, preferintele, eforturile depuse, trasaturile personale.

 

Consilierea premaritala. Nu toti cei care calca pragul unui cabinet de psihoterapie au probleme! Sunt persoane care vor sa imbunatateasca anumite aspecte sau pur si simplu vor sa se autocunoasca in cuplu. Asemeni celor care urmeaza cursuri de pregatire pentru sarcina si nastere. Nu pentru ca anticipeaza ceva rau ci pur si simplu pentru ca vor informatii noi, folositoare.

 

Priveste-i cu atentie anturajul. Obiceiuri, preferinte de petrecere a timpului liber. Cel mai bun prieten/prietena. De cele mai multe ori, relatia de prietenie cu cineva are la baza interese comune, pasiuni, teluri. 

 

Toate acestea reprezinta informatii importante care te pot lamuri suplimentar, dar nu sunt fapte ci probabilitati.

 

Autor: psihoterapeut Florentina Ciolacu, psihoterapie de familie, cuplu si copil, tel: 0733.01.51.61, www.cabinetpsihoterapieciolacuflorentina.ro

 

Foto: Marriage proposal

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top