Now Reading
Cat luptam pentru o relatie?

Cat luptam pentru o relatie?

Revista Psychologies

Uneori dorinta noastra de a salva o relatie nu este identica si pentru partener. Cand ajungem in impas, cand suntem in pragul despartirii, oricat de greu ar fi, trebuie sa ne uitam si la ce face celalalt…

 

Principiul egalitatii

Indiferent de impasul in care se afla cuplul, ambii parteneri sunt implicati si au responsabilitatea de a-l depasi. Daca doar unul investeste in rezolvare, se va ajunge invariabil la acelasi rezultat nefericit.

Mai mult, cel care se lupta pentru salvarea relatiei va fi cu atat mai afectat de insuccesul lui. Oricat de dificil este, daca partenerul nu este dispus sa ofere si sa se implice in depasirea obstacolelor, nu poti prelua si asigura confortul si iubirea intr-o relatie, de unul sau una singur(a).

 

Pana unde?

Atunci cand iubesti, de regula nu exista limite pentru ce esti dispus sa faci pentru persoana iubita. Limitele apar odata cu disconfortul si nefericirea ta. Limita ti-o arati singur.

Poti incerca salvarea unei relatii, poti astepta semne din partea celuilalt, poti avea rabdare si disponibilitate, toate pana la punctul in care te intrebi „mai am resurse?”.

Nu ai de ce sa te simti vinovata pentru ca ai incercat totul si nici sa te desconsideri daca ai incercat prea mult. In principiu, poti face tot ceea ce simti nevoia sa faci.

Nu depasi insa limita nefericirii proprii. Nu uita, indiferent de relatia cu ceilalti, ai in primul rand o relatie cu tine. Invata sa contezi.

 

Nevoi diferite

Dificil intr-o relatie sa ne gandim ca am lua o pauza. De regula o pauza poate insemna un pas mai aproape de despartire. Totodata, poate insemna timp de reculegere si de reechilibrare emotionala.

Nevoile partenerilor pot fi diferite si in timp ce unul are nevoie de o pauza, celalalt sa fie dezechilibrat de aceasta varianta.

Indiferent cat de dificil pare, incearca sa evaluezi daca esti capabil sa te echilibrezi intr-o pauza sau nu. Daca raspunsul este nu, atunci nu iti prelungi inutil suferinta.

 

Care ne sunt perspectivele?

Gandul despartirii, ideea de rupere definitiva este suficient de dureroasa incat intr-o prima etapa sa o refuzam din start. Reprezentant certitudinea suferintei, incercam sa evitam sa ajungem acolo.

Cu toate acestea, gandeste-te daca impasul in care sunteti poate fi depasit cu adevarat si daca poti reveni la o relatie echilibrata lasand totul in urma.

Nefericirea provocata de mentinerea unei relatii disfunctionale este mai profunda si indelungata decat suferinta unei despartiri.

 

De Iulia Barca

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top