Vrei să trăiești o nouă poveste de dragoste? Ține cont de aceste sfaturi
Poate ai petrecut ceva vreme singură și crezi că a venit momentul pentru o nouă poveste de dragoste. Dar experiențele te-au făcut precaută, ceea ce nu e neapărat rău. Iată câteva sfaturi pentru a clarifica acest obiectiv amoros.
Citește și:
3 tulburari alimentate de singuratate
O relatie noua imediat dupa despartire? Riscuri si avantaje
Dacă ai petrecut deja o perioadă de timp în singurătate, înafara oricărei relații amoroase, poate acest timp te-a ajutat să te întorci mai mult către nevoile tale și să îți conturezi mai bine lucrurile pe care le dorești și cele pe care nu le dorești de la o relație de cuplu.
Cu toții facem astfel de evaluări și bilanțuri, în special după ce încheiem o relație, iar emoțiile noastre se calmează și intră într-un firesc.
Așadar, cum era de așteptat, poate te simți deja pregătită pentru o nouă relație și te hotărăști să cauți un partener care să te aprecieze și valorizeze pentru ceea ce ești.
Din nou, cu toții ne dorim mai mult basmul decât realitatea și nu odată suntem dezamăgiți că viața nu seamănă cu scenariile din imaginația noastră.
Crezi că nu ești pretențioasă? Că nu îți dorești prea multe? Normal că ești. Gândește-te numai de câte ori ai admirat anumite gesturi sau comportamente masculine la partenerii colegelor sau prietenelor tale. Nu ar fi frumos să găsești pe cineva care le întrunește pe toate?
Totodată, faptul că nu ai ajuns la finalul fericit al poveștilor care promit că trăiți fericiți până la adânci bătrâneți, se poate să te fi lăsat reticentă și chiar timidă când vine vorba despre o nouă relație sau așteptări.
Da, se spune că nu e bine să îți setezi așteptări prea mari, dar oare cum le diferențiem pe cele mai de cele mici? Întrucât așteptări, cu certitudine, avem cu toții.
Din ce în ce mai multe persoane folosesc internetul atunci când pornesc în căutarea unui potențial partener.
Pentru că nu avem timp să socializăm prea des și să mărim șansele de a-l cunoaște față în față, pentru că suntem obosite, pentru că nu credem că ni se potrivește un bărbat care ne-ar aborda într-un bar, club sau restaurant sau pentru că cercul de prieteni este deja închis… cu cupluri formate sau căsătorite care nu prea mai au amici single, ca noi.
Și dacă luăm în calcul și protecția pe care ne-o oferă ecranul unui calculator și profilul de utilizator la care apelăm, avem mai multă încredere să generăm o conversație, oricât de timide am fi.
Indiferent de calea pe care o alegi când te hotărăști să cauți un nou partener, tot demersul este o adevărată provocare.
Ceea ce rămâne important este să nu îți setezi limite, dead-line-uri și să nu te entuziasmezi ușor. Mai ales dacă alegi calea online, poți cădea foarte ușor în capcana unei aventuri emoționale, mai ales dacă ești deschisă și te dezvălui (prea) mult.
Nu ar fi rău să fii precaută, să încerci conversații ușoare, să povestești despre tine informațiile cu care te simți confortabil și să nu intri prea repede în detalii intime.
Evident, primul lucru pe care îl cauți atunci când te gândești la un nou partener este încrederea. Iar aceasta, nu se oferă pur și simplu ci se câștigă în timp. Iar aici accentul cade pe termenul timp.
Dacă ai cunoscut pe cineva online, propune-i o conversație pe Skype sau FaceTime cât de repede. În felul acesta vă vedeți și veți conversa mai simplu.
O astfel de întrevedere vă poate determina să continuați conversațiile sau, din contră, să constatați în scurt timp că nu doriți acest lucru. Iar dacă ați hotărât că vă placeți reciproc, o întâlnire față în față este următorul pas logic.
Dacă acest lucru pare simplu în caz că sunteți din același oraș, datele problemei se schimbă atunci când distanța este prea mare.
O călătorie pentru a cunoaște pe cineva este destul de marcantă, iar decizia nu trebuie luată fără analiză. Ai grijă ca amândoi să fi avut numeroase discuții pe internet, în fața camerei web, preferabil la ore diferite.
Totodată, nu ar fi rău ca cei din jur să știe unde pleci și cu cine te întâlnești din principiile precauției.
Ți se pare copilăresc? Crezi că ești majoră și matură și știi ce faci? Înainte de toate ai grijă de tine, iar apoi cu siguranță vei ști ce ai de făcut. Pentru că surprizele neplăcute on-line sunt atât de frecvente, încât mai bine ai grijă de siguranța ta, decât să ai regrete ulterior.
Multe persoane se cunosc on-line. Unele sunt pregătite pentru a duce relații mai departe, iar altele nu. Verifică întâi tu cu tine unde te situezi și ce cauți, de fapt.
Dacă știi că este momentul potrivit pentru o nouă șansă, încearcă. Dar, nu uita să fii atât optimistă cât și precaută.
Există, bineînțeles, cei cărora le este bine și să fie singuri. Pentru ei, lipsa unei relații nu are un impact major. Dar există și cei pentru care singurătatea pe termen lung nu este o opțiune. Pentru care, banii sau cariera joacă un rol secundar în raport cu persoana iubită.
O relație fericită și împlinită este cea mai bună terapie. Evident, una dificilă te poate trimite într-acolo.
Anumite persoane sunt prea rănite ca să mai încerce, și este ok să alegi singurătatea o perioadă pentru a-ți reveni, dar dacă pe termen lung ești o persoană orientată către a avea o relație, singurătatea poate fi trăită dureros și poate chiar să dăuneze sănătății tale.
Cum ți-ai cunoscut partenerul este mai puțin important, ceea ce contează este cum vă purtați unul cu altul după ce v-ați cunoscut.
Majoritatea noilor parteneri au un comportament plăcut pentru o lună. Poate chiar un an. Iar dintre aceștia, unii chiar sunt oameni buni, cu un comportament constant și sunt cei pe care îi căutăm și ni-i dorim în viața noastră.
Frumusețea și atracția trec, banii se cheltuie (sau se pierd), dar iubirea și sprijinul primite din partea unui partener sunt lucrurile care rămân și contează pe termen lung. Așadar, fă-ți curaj să cunoști pe cineva nou și nu uita să îl tratezi așa cum ți-ai dori tu să fii tratată.
Foto: shutterstock.com