Now Reading
Cinci tipuri de casnicie

Cinci tipuri de casnicie

Revista Psychologies

Nimeni nu spune ca e musai sa te casatoresti si nici ce casnicie ar trebui sa ai… Este destul de important sa te decizi ce tip de casnicie ti-ai dori si sa iesi din etapa basmelor in care totul este o minunata poveste de dragoste. Ca sa fii practic si specific, gandeste-te ce ti s-ar potrivi.

 

Casnicie de proba. Nu esti sigura ca exista fericire pana la adanci batraneti? Nu inseamna ca nu ai voie sa te casatoresti.. poti incerca sa o faci atata timp cat ai un partener cu aceleasi viziuni, cu care poti discuta deschis acest lucru.

Puteti chiar sa va dati un termen limita de un an in care sa vedeti ce se intampla. Desigur, rezultatul poate fi diferit pentru fiecare, dar daca sunteti pregatiti sa incercati si sa va asumati rolurile…cauta deja rochia.

 

Caut un partener. Multi se casatoresc din prietenie, pentru ca isi doresc un partener cu care sa isi petreaca timpul. Desigur, asta poti face si necasatorit.

Da fapt, cam totul poti face si necasatorit, dar daca tot vrei sa incerci „calea legala” poti incerca o casnicie bazata pe prietenie si respect, in care pasiunea sau copii nu sunt aspecte relevante.

 

O familie cu copii. Daca iti doresti foarte mult copii si nu vrei un partener care sa te dezamageasca sentimental, poti cauta unul la fel de dornic sa se implice in cresterea si educarea lor.

Puteti astfel sa le oferiti un camin si doi parinti implicati, cu o relatie bazata pe prietenie si aceleasi asteptari de la o familie.

Puteti sa hotarati de comun acord sa ramaneti impreuna pana cand copii devin independenti.

 

Casnicie de siguranta. Unii oameni se casatoresc din interes fie pentru pozitia sociala, relatiile sau banii partenerului.

Nu sari sa judeci astfel de persoane care nu sunt neaparat materialiste gata de orice sa isi atinga scopurile.

Fiecare partener obtine ceva din relatia respectiva si fiecare accepta niste conditii inca de la inceput.

 

Casniciile „deschise”. Vrei un partener care sa iti fie prieten in primul rand si pe care te poti baza, dar fidelitatea nu este punctul forte al niciunuia?

Fiecare puteti fi deschisi in aceasta privinta si sa fiti de acord cu o casnicie in aceste conditii.

 

Daca toate aceste alternative suna masinal, lipsit de emotie sau naturalete, asta se datoreaza faptului ca afirmatiile de mai sus sunt spuse direct.

Cate situatii intocmai ca cele enuntate mai sus cunosti, chiar daca premisele lor au fost altele? Nu esti de acord cu acestea? Traieste situatiile prezentate aici fiind single, fara sa te legi de un act.

Chiar daca vei cunoaste pe cineva minunat pentru tine, poti face cuplu cu persoana respectiva si necasatoriti.

Daca vrei sa incerci sa te casatoresti, fii corect cu tine in primul rand. Iar daca ti-e bine singur, invata sa te bucuri de viata fara sa te coplesesti cu grija casniciilor.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top