Cum gestionezi nevoia de independenta a iubitului tau
Cand iubitul tau spune ca vrea timp pentru el, tu cum te simti? Geloasa, parasita, singura, fara scop? Iata cum sa ii gestionezi nevoia de independenta.
Dorinta de independeta este fireasca
Totul merge foarte bine intr-o relatie de cuplu mai ales care se afla la inceput. Totul este roz si frumos, iar el este barbatul ideal, care ne completeaza si ne ofera toata dragostea pe care ne-am inchipuit-o vreodata.
Dar ce facem noi femeile cand, dupa un timp, partenerul nostru de cuplu va dori un timp pentru sine, fara noi?
Bineinteles ca fiecare relatie de cuplu este unica in felul ei, deoarece oamenii care o construiesc sunt unici.
Insa exista unele puncte comune ale relatiilor de cuplu pe care le putem recunoaste cu totii, precum manifestarea nevoii de independenta a partenerului.
Este foarte important sa observi cum te simti atunci cand intampini aceasta nevoie a lui, pentru a face fata cu brio dorintei lui de independenta.
Libertatea de a nu renunta la viata sociala
Este normal ca fiecare sa isi doreasca sa petreaca timp singur, cu prietenii, sau facand ceea ce ii place, in afara cuplului.
Chiar daca pe parcursul primelor saptamani sau luni de relatie cand totul era de vis ai uitat ca prietenii tai exista, probabil la fel a facut si el.
Insa dupa un timp, este normal ca atat tu cat si el sa va doriti sa petreceti timp unul fara celalalt, singuri sau cu vechii prieteni.
Poate ca noi femeile ne dorim asta mai putin, iar barbatii mai mult, dar asta depinde de fiecare persoana in parte. Insa este dreptul fiecaruia sa aiba o viata sociala in afara cuplului.
Este normal si sanatos, iar acest lucru nu inseamna ca orice prietena a lui reprezinta o amenintare pentru relatia voastra sau pentru tine.
Pe cand el petrece timp cu prietenii lui, si tu iti poti vedea prietenele la o cafea, si de ce nu, poti chiar sa iti faci prieteni noi. Si tu ai dreptul sa ai parte de socializare.
Cum gestionezi nevoia de independenta a iubitului tau
Fie ca este vorba de conversatiile la telefon cu alte persoane, de mesaje, telefon, portofelul, geanta sau contul de Facebook, fiecare din noi avem nevoie uneori ca acestea sa ramana numai pentru noi.
La fel si partenerul tau are dreptul de a alege ce doreste sa impartaseasca cu tine si ce nu.
A pastra ceva numai pentru el nu inseamna ca iti ascunde sau ca te minte, ci isi delimiteaza barierele propriei intimitati. Si este in regula sa fie asa.
Anumite limite sunt necesare, la fel cum transparenta si sinceritatea sunt necesare pentru a mentine o relatie de cuplu sanatoasa.
Respectul pentru intimitatea partenerului tau este unul din cele mai pretioase componente ale unei relatii de cuplu fericite.
Timpul fara el inseamna mai mult timp pentru tine
Poti observa ca viata alaturi de el capata parca o noua nuanta si un nou centru. Fiind tot timpul disponibile pentru el si nevoile lui, este absolut necesar sa nu uitam de noi si nevoile noastre ca femei.
Timpul fara el nu este unul pierdut, ci castigat. Poti profita de acest timp pentru a face tot ceea ce iti dorești. Te poti intoarce la tine, la nevoile tale, la prietenele tale.
Iti poti relua hobby-urile sau poti invata ceva nou. Avand grija de tine, si calitatea starii tale emotionale se va schimba.
Iar apoi, revenind in cuplu, calitatea timpului petrecut impreuna se imbunatateste.
De Valentina Dragomir, psihoterapeut
Cabinet de Psihoterapie Dragomir & Preda
https://psihosensus.eu/ro
Tel. 0773.394.730
Facebook: dragomirsipreda
Citeste si:
Cat de mult conteaza independenta in cuplu
Foto: 123rf.com