Now Reading
Cum inchei corect o relatie de cuplu

Cum inchei corect o relatie de cuplu

Ne place sau nu, putem ajunge in situatia in care trebuie sa incheiem o relatie. Indiferent care ne sunt motivele, este indicat sa dam dovada de consideratie fata de partener. Iata cum sa abordezi o despartire mai corect.

 

Asuma-ti confruntarea

Nimanui nu place momentul unei astfel de confruntari. Cu atat mai mult daca partenerul tau este implicat in relatie sau chiar te iubeste. Este un fel de… misiune imposibila.

Majoritatea suntem oameni decenti, care nu vrem sa ranim in mod intentionat, motiv pentru care, de multe ori, fuga ni se pare o alternativa.

Totusi, acesta este mai degraba modul prin care faci rau unei persoane. Partenerul tau va avea nevoie de o incheiere pentru a putea merge mai departe.

Iar incheierea doar tu i-o poti oferi. Asadar, fa-ti curaj si asuma-ti decizia, precum si confruntarea cu partenerul tau.

 

Alege un moment in care sunteti doar voi

O astfel de discutie se poarta doar in privat, intr-un spatiu in care sunteti voi doi, singuri. Reactiile pot fi multiple si aveti nevoie de aceasta intimitate.

Nu opta pentru un restaurant sau vreun loc public crezand ca vei controla o eventuala „iesire” a partenerului.

Despartirile sunt dificile si dureroase, altfel le-am folosi ca mijloc de socializare. Odata ce mesajul va ajunge la destinatar, inevitabil durerea se va manifesta.

Da, poate veti plange, poate veti tipa, indiferent, sunteti voi doi si datorezi acest respect celui cu care ai fost in relatie.

 

Fii sincera

Incercand sa protejam sentimentele celuilalt, venim de multe ori cu o versiune indulcita a adevarului. Rezultatul acesteia este cel mult, confuzia.

Fa-ti o lista mentala a lucrurilor care nu au functionat, dar pastreaza pentru tine faptul ca ai cunoscut un tip simpatic… Nu fii atat de sincera incat sa il ranesti si mai tare.

Recunoaste ceea ce simti si spune-i acest lucru astfel incat sa inteleaga. Poate nu este momentul acuzelor si reiterarii certurilor trecute.

Faptul ca tu te-ai distantat de relatie este mesajul principal. Un alt mesaj important pentru amandoi este ca in aceste conditii, sa ramai in relatie, inseamna nefericire pentru ambii parteneri.

 

Spune lucrurile cat mai clar

Pune accent pe faptul ca este o decizie definitiva. Bineinteles, trebuie sa fii sigura ca asta iti doresti inainte de a provoca aceasta confruntare.

Daca esti insa hotarata, nu lasa portite sau lucruri nespuse, care pot atrage incercari de reconciliere din partea lui. In primul rand, oricat de dur suna, nu ii da sperante. Acestea doar il vor rani.

Pentru el este un soc, pe care trebuie sa il depaseasca si nu ii va fi simplu. Evita sa ii permiti sa se agate de iluzii false ca, daca va face ceva altfel, tu te vei intoarce.

 

Oferiti-va spatiu

Odata clarificate lucrurile, iesi definitiv din scena. Prezenta ta, sub orice forma, doar ii va ingreuna procesul revenirii.

Mai mult, constiinta ta nu va fi foarte fericita ca martora a suferintei lui, provocate de tine. Si tu, la randul tau, ai nevoie de o perioada in care sa iti revii. Din nou, in speranta ca nu esti vreo heart-breaker lipsita de scrupule.

Poate uneori vei simti nevoia sa stii cum ii merge si daca este ok, dar aminteste-ti ca tu ai iesit din ecuatie. In plus, cu siguranta nu ii este ok. Dar nu il poti ajuta cu nimic sa isi revina. Ce poti face este sa ramai cat mai departe de el.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top