Ce să faci pentru o mai mare satisfacție sexuală

Unul dintre motoarele importante în cuplu este satisfacția sexuală. Crezi că orgasmul este suficient? Sau numărul partidelor de sex? Greșești…

Citește și:

O de la Orgasm. De ce e atât de plăcut orgasmul? Pentru că seamănă cu spasmul epileptic

O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

Pentru menținerea intimității în relațiile noastre amoroase, satisfacția sexuală și fericirea sunt vitale. Dar o viață sexuală satisfăcătoare înseamnă mai mult decât multe partide de sex sau atingerea orgasmului. Există și alte detalii surprinzătoare care ne pot crește satisfacția sexuală.

Tu câți parteneri ai avut?

Se spune că în privința partenerilor sexuali, bărbații au tendința de a supraestima numărul lor, iar femeile îl reduc.

Evident, normele unei societăți care cu greu reușește să țină pasul cu evoluția indivizilor ei, ne determină să păstrăm tiparele învechite… Și totuși, ai putea presupune că o persoană care a avut mai mulți parteneri sexuali a avut și o viață sexuală mai împlinită.

Totuși, în relațiile de lungă durată, în special în privința bărbaților, un trecut sexual mai bogat este deseori asociat cu o satisfacție sexuală mai scăzută.

Trecerea de la un partener la altul poate fi motivată de căutarea unei experiențe sexuale satisfăcătoare sau, mai mulți parteneri cresc așteptările față de o astfel de experiență.

Și totuși, partenerii care sunt în cupluri de durată raportează o satisfacție mai crescută decât cei din relații scurte.

Așadar, satisfacția sexuală crește odată cu relația amoroasă sau… cuplurile în care există o mai mare satisfacție sexuală au șanse mai mari să mențină relații de durată decât cele cu deficit la acest capitol.

 

Satisfacerea sexuală a partenerului

Unii pot crede că satisfacția sexuală este un fenomen individual și, dacă unul dintre parteneri atinge orgasmul, va fi satisfăcut. Cercetările demonstrează contrariul.

Atunci când ne pasă mai mult de satisfacția sexuală a partenerului, ne crește și nouă gradul de satisfacție.

Mai mult, atunci când partenerul este fericit și în afara dormitorului, experimentăm o satisfacție crescută în dormitor.

Toate persoanele incluse în cercetări pe această temă au declarat că pentru a simți satisfacție, plăcerea reciprocă este esențială pentru propria împlinire. Îmbrățișările sau săruturile non-sexuale cresc mulțumirea în această zonă.

 

Nevroza nu este erotică

Există și numeroase cercetări privind legăturile dintre caracteristicile de personalitate ale partenerilor aflați într-un cuplu și satisfacția sexuală. Când ambii parteneri au scoruri scăzute de nevroză, cuplurile declară o mai mare satisfacție.

În mod curios, în cuplurile în care femeia are un grad mai ridicat de deschidere față de bărbat, există o mai mare satisfacție sexuală, deși efectele și corelațiile dintre nevroze au un impact mai puternic decât cele legate de deschidere.

Iar dacă este să luăm în considerare legătura dintre nevroză și stilul de atașament anxios, nici nu e de mirare că un astfel de atașament (precum și cel de tip evitant) va duce la o satisfacție sexuală scăzută.

Astfel de persoane sunt preocupate de teama de respingere și de regulă își neglijează propriile nevoi sexuale concentrându-se pe a oferi plăcere partenerului, iar persoanele care au parteneri cu stil de atașament evitant sunt afectate de distanța emoțională impusă de aceștia.

Evident, persoanele cu stil de atașament securizant experimentează o mai mare satisfacție sexuală în relații.

Foto: 123rf.com

 

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Ce să faci pentru o mai mare satisfacție sexuală
Ce să faci pentru o mai mare satisfacție sexuală

Unul dintre motoarele importante în cuplu este satisfacția sexuală. Crezi că orgasmul este suficient? Sau numărul partidelor de sex? Greșești…

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste