Now Reading
Cuplu: Chiar dacă el e băiat bun, nu înseamnă că e bun pentru tine

Cuplu: Chiar dacă el e băiat bun, nu înseamnă că e bun pentru tine

Uneori constatăm că intrăm în același tipar de relație, deși la început totul părea diferit. Chiar dacă el pare băiat bun, nu înseamnă că vă potriviți. Sau cuvântul cheie este „pare”.

Citește și:

Conflict în cuplu: asumă-ți și controlează-ți comportamentul

De ce continuăm să ne gândim la bărbații care ne resping

Este firesc să fii deschisă, sinceră și să ai încredere în oameni. Dar asta poate însemna că ești sensibilă, iar anumite persoane pot profita de aceste trăsături pozitive.

Ajungi astfel în relații pe care le credeai diferite de trecutul tău, mai potrivite, cu șanse mai mari de reușită. Dar constați că persoana de lângă tine nu este așa cum credeai.

Un bărbat cu care o relație nu va funcționa pe termen lung poate avea câteva trăsături pe care, dacă le observi la timp, poți avea o imagine mai clară a cuplului vostru.

Sunt acele „semnale de alarmă” pe care le tot ignorăm când suntem îndrăgostite. Dar ne sunt utile, mai ales pentru a ne regla așteptările romantice.

 

Nu își acceptă/recunoaște slăbiciunile

Vulnerabilitatea este esențială într-o relație. Ea arată deschiderea pe care o avem față de celălalt. De îndată ce începem să construim o conexiune emoțională, acceptăm să fim vulnerabili în fața partenerului sau a partenerei.

Nu există zonă de siguranță, iar dacă pornești într-o relație blocând anumite emoții sau apropierea, pentru a nu suferi ulterior, nu dai, în realitate, nicio șansă relației respective.

Dacă un partener își ascunde slăbiciunile punând accent pe ale tale, nu este potrivit unei relații. Atunci când subliniezi vulnerabilitățile celuilalt încerci să te ridici deasupra lui. Dacă îți subliniază constat problemele, vrea să se simtă superior.

 

Devine defensiv

Se spune că la întrebarea „Va dura relația noastră?” răspunsul este „Hai să ne certăm despre asta și vom vedea!” Este firesc într-un cuplu să existe conflicte.

Avem o gamă largă de emoții, iar atunci când ne apropiem de o persoană este firesc să ne cunoască toate laturile. Cuplurile care nu se ceartă pot da dovadă de prea puțină intimitate. Sau, dacă ai impresia că iubirea este cea care vă „protejează” de conflicte, te înșeli.

O persoană echilibrată este deschisă să primească un feed-back sau să evalueze corect o critică, în special din partea persoanei iubite.

Dacă transmiți partenerului o nemulțumire a ta personală, într-o manieră politicoasă, fără a eticheta sau acuza, iar el tot devine defensiv, se enervează și ripostează, înseamnă că e incapabil să te asculte și nu își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni.

 

Își cere iertare, dar nu schimbă nimic

Este adevărat, atunci când vorbim despre schimbări, știm deja că parcursul este anevoios. Mai mult, nu putem schimba pe cineva, totul depinde de interesul și motivația persoanei respective.

Dar există și schimbări care într-un cuplu intervin natural, din dorința de a deveni tu mai bun și de a fi mai bun pentru cel de lângă tine.

Ele țin cont de acele acțiuni care nu sunt pe placul celuilalt și care nu sunt definitorii pentru tine ci poate, cel mult, rezultatul experiențelor personale.

Persoanele cu care relațiile nu au șanse de reușită, își vor cere scuze pentru un comportament (pentru că asta vrei să auzi) dar nu vor face nimic pentru a-l schimba. Chiar dacă asta promit.

Dacă observi că cel de lângă tine nu este interesat să ajute cuplul ținând cont și de nevoile tale, nu te aștepta să ai o relație de lungă durată sau una sănătoasă.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top