Lupta impotriva violentei domestice

Lupta impotriva violentei domestice

Am ales sa lucrez cu supravietuitoarele violentei domestice pentru ca mi s-a parut o provocare avand in vedere ca, desi fenomenul exista si aveam cunostinte despre acest lucru, se vorbea mai putin despre el, ca despre un lucru pe care preferam sa il lasam in tacere cu credinta ca se va dizolva in timp.

Am crezut si la momentul respectiv si acum ca am ceva de zis, de facut, si dincolo de orice am foarte multe de invatat de la aceste doamne. A urmat o perioada de adaptare pentru ca a lucra cu cea mai perversa forma de asuprire a unei persoane, violenta, care vine din partea partenerului investit cu foarte multa afectiune, nu e un lucru facil. Mi-a fost dat sa aud povesti pe care le credeam ireale, inventate de scenaristi care vor sa duca lucrurile la extrem pentru a crea spectacol.

Am realizat ca realitatea bate filmul' si dincolo de actiuni, impactul de natura emotionala pe care aceste actiuni le determina e unul absolut bulversant. Am reusit sa stabilesc parteneriatul terapeutic cu aceste doamne abia in momentul in care am invatat ca dincolo de obstacole, stagnari, recidive exista in aceste persoane un capital imens de resurse si ca ele constituie caramizile pe care putem construi impreuna.'

…Si asa a inceput povestea Simonei Burduja, poveste care te inspira si te ajuta sa ai curajul de a-ti asculta inima si a face schimbarea in bine dupa care poate tanjesti! Povestea ei este sustinuta si recunoscuta de campania „125 de femeipentruschimbare'. Te invitam sa citesti intreaga poveste aici.

Sustine si tu prin vot povestea care te-a inspirat sau te-a facut mai puternica, incepand cu 1 iulie 2011 pe www.Avon125.ro.

 

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Lupta impotriva violentei domestice
Lupta impotriva violentei domestice

Am inceput sa lucrez in cadrul Fundatiei Sensiblu in anul 2005 dupa o experienta de 2 ani cu copii seropozitivi. Nu stiu daca eu am ales profesia mea sau ea m-a ales pe mine. Cred ca ne-am intalnit si ne-am “placut” reciproc.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste