Dating: 4 greșeli de evitat atunci când îți place un bărbat

Regulile de dating sunt multe și numeroase, ceea ce nu înseamnă că toate ni se potrivesc. Și totuși, iată câteva greșeli pe care le putem evita.

Citește și:

Avantajele relației cu un bărbat mai tânăr

Tips and tricks pentru un cuplu durabil

Prea multă înțelegere dăunează

V-ați văzut și, în timp ce ție ți se vântură fluturii prin stomac, nu poți decât să speri că și el simte la fel. Conversațiile voastre au decurs perfect, este manierat, atrăgător și nu poți decât să îți dorești o nouă întâlnire. Și uite că trec două zile fără să dea un semn.

Este momentul în care noi, femeile, tindem să ne imaginăm fie că a pățit ceva (altfel, cum să nu ne caute?!), fie că este extrem de ocupat sau, cine știe, și-o fi pierdut telefonul.

Este dificil să accepți că în timp ce ție ți-a plăcut foarte mult un bărbat, el nu simte același lucru.

Evită, totuși, să îi găsești scuze atunci când nu te caută și nu ceda tentației de a-l căuta tu. Dacă vrea, știe să dea de tine. Iar dacă nu o face… nu ai ce să regreți, mergi mai departe.

 

Nici prea multă disponibilitate nu este un atu

„Ce faci în zece minute?' Spontaneitatea poate fi un semn bun, chiar amuzant și, uneori, cuceritor.

Și totuși, dacă nu v-ați auzit trei zile și acum tocmai traversează cu mașina cartierul tău, înseamnă că nu are un program mai bun și își poate umple timpul cu prezența ta.

Ori, nu este chiar ceea ce îți dorești: să fii o activitate atunci când nu are altceva (mai bun) de făcut. Răspunsul la o astfel de întrebare ar fi „în 10 minute aș putea să îmi fac un sendviș, să calc o fustă sau să mă spăl pe cap când sunt pe fugă – tu ce obișnuiești să faci în zece minute?'.

Pe scurt, poți ignora cu totul un astfel de mesaj, iar dacă vrei totuși să discutați, explică-i că ai un program pe care îl vei continua și în următoarele zece minute.

Dacă își dorește să vă vedeți, va găsi momentul și modul potrivit pentru a-ți propune o nouă întâlnire. Iar tu, dacă vrei ca celălalt să te respecte, respectă-te tu întâi.

 

Dacă vrei mai mult, nu accepta mai puțin

Deseori credem că putem transforma o relație supreficială în ceva mai profund. Nu prea se întâmplă asta, nu? Evităm să vorbim despre ce ne dorim de la o relație prea curând, pentru a nu speria un bărbat care ne place.

Dar cum altfel să știe ce căutăm și ce ne dorim? Și ce încercăm să obținem spunând că, asemeni lui, vrem doar să cunoaștem oameni noi?

Oricât de atrăgător este un bărbat, ca să accepți o relație superficială cu el, trebuie întâi să fii tu sigură că asta vrei, că îți este suficient și că nu te va dezechilibra.

Dacă vei aștepta de la el dovezile și comportamentul unui bărbat aflat într-o relație, te pregătești singură pentru frustrări și dezamăgire. Plus, eternul, „de ce mi se întâmplă mie așa ceva?'.

Spune clar de la început ce îți dorești și, chiar dacă îți place bărbatul, dacă nu vreți aceleași lucruri, mergi pe drumul tău și nu te uita în urmă.

 

Prea mult virtual, prea puțin real

Nu ceda tentației de a conversa prea mult online sau prin sms. Da, sunt mijloace moderne de comunicare și deseori un stimulent în relațiile de cuplu mai noi sau mai vechi.

Asta nu înseamnă să vă trimiteți 50 de mesaje zilnic, să vorbiți trei ore on-line și să nu stabiliți nicio nouă întâlnire.

În felul acesta nu vei cunoaște cu adevărat o persoană și riști să îi atribui calități pe care ți le imaginezi în urma unul schimb de mesaje.

Ori, știm cu toții că în spatele unui dispozitiv suntem mult mai comunicativi și ne este mult mai ușor să spunem celuilalt ce vrea să audă…

Dacă un bărbat își dorește să începeți o relație, nu va menține comunicarea cu tine preponderent în mediul virtual, ci va dori să vă întâlniți. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, nu încerca să îi găsești scuze.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Dating: 4 greșeli de evitat atunci când îți place un bărbat
Dating: 4 greșeli de evitat atunci când îți place un bărbat

Regulile de dating sunt multe și numeroase, ceea ce nu înseamnă că toate ni se potrivesc. Și totuși, iată câteva greșeli pe care le putem evita.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste