Now Reading
De ce insala femeile

De ce insala femeile

Revista Psychologies

Nu doar barbatii sunt predispusi inselatului ci, in egala masura si femeile. Suntem cu totii fiinte sexuale, iar dihotomia provine din motivele pentru care ajung sa fie infideli. In timp ce pentru barbati are loc o obiectificare a femeii si trairea unei experiente pur sexuale, femeile aleg un partener cu care au sau traiesc impresia ca pot avea o relatie emotionala. Asemeni barbatilor se pot angaja intr-o astfel de relatie desi stiu ca le va fi afectata relatia, iar partenerul de viata ranit.

 

O stima de sine scazuta. Femeile cu depresie, traume ale copilariei neadresate sau o stima de sine scazuta, vor cauta validare prin intermediul unei relatii romantice sau sexuale.

Pentru ca in momentul in care sunt dorite sexual, se simt valoroase, atragatoare, dorite si iubite.

 

Razbunare. De multe ori o femeie care se considera inselata de partener (fie prin infidelitatea lui, prin minciuna sau prin lipsa de atentie) va folosi infidelitatea ca pe o razbunare. In astfel de cazuri, se poate sa nici nu ascunda acest lucru.

 

Singuratate. O femeie care se simte neglijata de partener, care nu se mai simte dorita, identificandu-se mai des cu rolul de mama si menajera sau contribuitor la finantele familiei va fi inclinata sa isi caute rolul de iubita in alta parte. Ea poate folosi infidelitatea ca pe un mod de a-si umple un gol emotional.

 

Lipsa scanteilor. Da, stim ca acestea dispar odata ce o relatie se sedimenteaza, dar anumite femei sunt dependente de emotia unei noi intalniri, de flirt si inceputul de relatie.

Astfel, partenerul stabil li se poate parea plictisitor si cauta tulburarea pe care o produce un partener nou.

 

Lipsa sexului cu partenerul. Femeia este de asemenea o creatura sexuala si apreciaza actul sexual la fel de mult ca un barbat, cautand sa fie atragatoare si dorita.

Daca nevoile sexuale ale unei femei sunt mai mari decat ale partenerului, acest lucru poate reprezenta o problema. In loc sa incheie o relatie, pot cauta aventuri prin care sa isi satisfaca aceasta nevoie.

 

Lipsa intimitatii. Uneori, actul sexual nu este totul, intrucat poate sa nu satisfaca nevoia unei legaturi emotionale puternice.

Adevarul este ca femeile, mai mult decat barbatii, se simt apreciate, valorizate si conectate emotional prin gesturi non-sexuale precum oferirea de cadouri, surprize si conversatii.

Daca nu are parte de aceste lucruri acasa, s-ar putea sa caute o astfel de legatura in alta parte.

 

Asteptari nerealiste. Sunt femei care se asteapta ca un partener sa le poata satisface toate nevoile si dorintele (uneori si fara sa ii spuna cam care ar fi acestea).

Atunci cand partenerul, inevitabil, nu reuseste acest lucru, femeile cu o componenta narcisista mai pronuntata, vor deveni infidele.

 

Lipsa prietenelor. O mare parte din viata adulta a femeii presupune si prezenta prietenelor si simtul unei comunitati.

Unele femei, mai ales cele care au trait in copilarie neglijare sau abuzuri din partea mamei, subevalueaza aceasta necesitate, favorizand atentia primita din partea barbatilor. Uneori, acest lucru poate duce la infidelitate.

 

Dorinta de a pleca din relatie. Unora li se pare mai simplu sa insele si astfel decizia despartirii sa fie luata de partener, in loc sa incheie o relatie direct si in mod asertiv.

Alte femei stiu ca vor sa plece dar nu sunt pregatite sa faca acest pas pana nu au o alta relatie in perspectiva.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top