Fanteziile erotice ne pot apropia mult de partener, iar simpla lor exprimare e un semn de încredere , dorință și relaxare în cuplu . Dar noi, femeile, deseori le reprimăm… Oare de ce ne sperie? Și ce am putea face în sensul ăsta?
Uneori, fanteziile erotice sunt simboluri ale problemelor nerezolvate, cărora le dăm o interpretare ce ne provoacă plăcere. Punerea în practică a acestor fantezii înseamnă cedarea controlului către partener și astfel, credem că puterea lor „vindecătoare” va fi diminuată.
Fanteziile țin de intimitatea noastră și pot deveni colțul în care ne retragem atunci când realitatea devine… dificil de suportat. Asociere fanteziilor cu un fost iubit, deci cu o pierdere, ne privează de plăcerea pe care o resimțeam apelând la ele.
Cât timp nu ne simțim încrezătoare în propria sexualitate, ori educația primită a fost una severă, deseori actul sexual poate fi însoțit de un sentiment de rușine. Gândirea tip „ce va crede despre mine?” ne sabotează atât viața intimă cât și manifestarea deplină a propriei personalități.
Lipsa încrederii în propria persoană te determină să îți cenzurezi inițiativa și să nu ai curaj să te exprimi… erotic. Neîncrederea în partener poate semnala probleme mai mari în cuplu decât lipsa fanteziilor sexuale din dormitor.
Fanteziile sexuale au rolul de a vă diversifica viața sexuală, dar asta nu înseamnă că totul va decurge ca în imaginația ta… Fanteziile vă oferă ocazia de a vă explora reciproc cele mai intime gânduri și plăceri, fără a concura cu iluzia.
Citește și:
O de la Orgasm. Cum știi că ai un partener egoist în pat
O de la Orgasm. Decalogul femeii cu orgasm multiplu
Foto: shutterstock.com