Dragostea si sufletul pereche
Dragostea este emotia care transforma orice realitatea intr-un tablou plin de culoare si sens. Cautam neincetat iubirea pentru ca este o sursa nemarginita de fericire, energie, inspiratie si libertate.
Exista in viata noastra cel putin o poveste de dragoste in care Cupidon nu a mai ratat sagetile si ne-a nimerit o persoana cu totul potrivita, un suflet pereche.
O relatie in care ne-am simtit deasupra norilor si in care „fericiti pana la adanci batraneti“ nu ar mai fi parut doar un final de basm. Chiar daca dovleacul nu s-a transformat in cele din urma in nicio caleasca in sufletul nostru a ramas speranta ca „ce e al nostru e pus deoparte“.
Tocmai de aceea in spatele oricarei relatii se afla dorinta de a transforma in realitate acest mit al sufletului pereche. Si, totusi, exista sau nu o persoana predestinata pentru fiecare dintre noi? Raspunsul se afla chiar in modul nostru de a intelege dragostea.
Indragostirea, o iluzie a relatiilor perfecte
Indragostirea este momentul in care simtim o atractie inexplicabila, o pasiune puternica si mii de fluturasi in stomac. Vorbim de acea senzatie care depaseste orice ratiune si simtire.
Relatia noastra pare perfecta, iar partenerului nostru nu-i gasim niciun defect. In aceasta etapa se contureaza cele mai frumoase vise si sperante care depasesc realitatea.
Fiecare isi transpune in celalalt propria viziune despre partenerul ideal iar in momentul in care incepem cu adevarat sa ne cunoastem „alesul“ apar problemele si eventual ruptura relatiei.
Din pacate, nimeni nu ne spune ce se intampla in povestile de dragoste dupa ce pasiunea dispare. Cea mai simpla concluzie este aceea ca nu ne potrivim cu parterenul nostru si ca inca nu ne-am gasit acel suflet pereche.
Insa aceasta abordare poate fi gresita pentru ca dupa ce pasiunea se stinge, incepe adevarata provocare de a ne consolida relatia.
Iubirea este forta care ne ajuta sa ne dezvoltam personal
In comparatie cu indragostirea, iubirea este un sentiment linistit si rational, pentru ca atentia noastra este concentrata pe valori cu adevarat importante cum ar fi: comunicarea, angajamentul, implicarea si respectul.
In relatiile de iubire nu ne dorim izolare, ci din contra vrem sa interactionam cu toti din jurul nostru iar dezvoltarea noastra personala continua.
Iubirea presupune efort si vointa, pentru ca o relatie durabila se construieste prin actiuni si decizii. In aceasta etapa stim dinainte ca intr-o relatie nu exista numai momente frumoase si suntem pregatiti sa cautam solutii ca sa trecem peste probleme.
O noua viziune a iubirii ne poate ajuta sa ne eliberam de ideile fatasmagorice si sa ne gasim un partener care sa ne accepte asa cum suntem si care sa fie alaturi de noi neconditionat la bine si la greu.