Elibereaza-te de fosta relatie

Cand faci ceva, auzi o melodie, vezi ceva prin casa sau pe strada, iti aduci aminte de fosta relatie si intri intr-un amestec de sentimente ce par sa nu se mai termine? Vrei sa scapi de umbra trecutului? Iata cum.

 

Analizeaza cu atentie fosta relatie. Cel mai bine este sa notezi pe o foaie de hartie si sa analizezi comparativ urmatoarele doua liste. Intreaba-te:  Care sunt beneficiile pe care le am daca mentin in interiorul meu o legatura cu aceasta persoana?

Completeaza pe foaia de hartie toate raspunsurile pe care le primesti din interiorul tau. Atunci cand ai epuizat toate raspunsurile, gandeste-te daca nu cumva ti-a scapat ceva.

Apoi, intr-o coloana alaturata, scrie raspunsurile la intrebarea: Care sunt beneficiile pe care le am daca renunt la atasamentul fata de aceasta persoana?

Acum compara cele doua coloane. Daca beneficiile pe care le ai renuntand sa mai mentii legatura emotionala cu acea persoana sunt mai importante pentru tine decat cele pe care le ai daca mentii legatura, atunci mergi mai departe cu exercitiul.

Imagineaza-ti ca ai in fata ta fosta iubire. Cauta sa creezi un echilibru intre ceea ce ai dat si ceea ce ai primit in legatura cu ea. Gandeste-te la lucrurile marunte pe care le-ai luat ca si cum ti s-ar fi cuvenit, aduna-le pe toate si pune egal, impaca situatia, echilibreaz-o. Poti face asta prin dialog, imagini, simboluri, sunete, cum iti este tie mai usor.

Pasul de mai sus este cel mai important. In momentul in care reusim sa ne dam seama ca ceea ce am oferit am primit inapoi, ca ceea ce am primit am dat inapoi, suntem mult mai impacati cu sine.

Chiar daca la inceput ar putea parea dificil, analizeaza cu atentie timpul petrecut impreuna si vei putea culege detalii ale personalitatii, gesturi subtile facute zilnic sau alte lucruri care vor completa balanta si o vor duce intr-o stare de echilibru. Analizeaza relatia de la inceput pana la sfarsit. Fa asta acum.

Imagineaza-ti apoi ca mergi mental in trecut, in momentul in care relatia s-a incheiat si lasi acolo acea persoana impreuna cu toate amintirile legate de ea. Constientizezi ca relatia s-a incheiat si a sosit momentul sa mergi mai departe.

Imagineaza-ti cum parcurgi tot ce s-a intamplat in viata ta, din momentul in care s-a incheiat relatia pana in prezent, avand acel sentiment de echilibru si libertate.

In incheierea calatoriei, inspira profund de cateva ori si mergi mental in viitor, observand cum va arata viata ta acum ca te-ai eliberat de fosta relatie. Revino in prezent in ritmul in care simti multumire pentru  schimbarile pe care le-ai facut.

 

Autor: Vlad Negrila – NLP Trainer, NLP Master

http://calatoriiprinsunet.ro/

 

Foto: Woman and man sitting on a sofa with boxes over their heads

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Ce contează și ce nu pentru o căsnicie fericită
Ce contează și ce nu pentru o căsnicie fericită

Există multe teorii în privința lucrurilor care fac un mariaj să dureze. Majoritatea însă se învârt în jurul următorilor factori: eu joc un rol important, contează cum îl alegi pe el și… trebuie să ne asemănăm! Cât sunt de adevărate și care este ponderea lor pentru o căsnicie fericită, aflăm în cele ce urmează.

Citeste
Discuții în cuplu care nu se poartă în pat
Discuții în cuplu care nu se poartă în pat

În dragoste și în război totul e permis. Dar în pat, nu! Evită să porți în pat aceste discuții, nu vă fac deloc bine.

Citeste
Limite sănătoase în prietenia cu un fost iubit
Limite sănătoase în prietenia cu un fost iubit

Prietenia cu un fost iubit poate fi un joc periculos, de aceea, de cele mai multe ori, o astfel de relație nu este recomandată. Dacă, totuși, te regăsești în acest scenariu, iată care sunt limitele sănătoase.

Citeste
Elibereaza-te de fosta relatie
Elibereaza-te de fosta relatie

Cand faci ceva, cand auzi o melodie, vezi ceva prin casa sau pe strada, iti aduci aminte de fosta relatie si intri intr-un amestec de sentimente ce par sa nu se mai termine. Vrei sa scapi de umbra trecutului? Iata cum.

Citeste
Greșeli care ne îndepărtează de un nou partener
Greșeli care ne îndepărtează de un nou partener

Începutul unei relații dincolo de sentimentul de îndrăgostire, aduce și numeroase provocări. În funcție de așteptările și dorințele noastre, de modul de a comunica și a ne comporta, putem face anumite greșeli care de îndepărtează de un nou partener. Iată care sunt acestea.

Citeste
Unde greșesc părinții în relația cu copiii lor
Unde greșesc părinții în relația cu copiii lor

Vrei să fii un părinte bun? Atunci fii dispus să-ți asumi greșelile și fă tot posibilul să nu le mai repeți. Uite unde greșesc părinții în relație cu copiii lor mai mici sau adolescenți, ce zici, te încadrezi?

Citeste