Prapastia dintre generatii (I)

Acest test se adreseaza copiilor, adolescentilor si tinerilor. Unii dintre voi, in virtutea educatiei primite, incercati sa va purtati asa cum se asteapta cei mai in varsta, ascunzand, inclusiv de voi insiva, o situatie conflictuala. Altii, dimpotriva, se plang adesea ca sunt neintelesi, dar poate ca o fac mai mult ca sa fie in ton cu generatia. Acest test va va ajuta sa stabiliti care este adevarul.\nExtras din volumul „Cunoaste-te pe tine insuti', coordonator Adrian Neculau, Editura Polirom 2003.

  1. 1. Aveti de facut reprosuri parintilor in privinta educatiei primite?  2. 2. Apreciati ca este imposibil sa fiti prieten cu parintii?  3. 3. Ati fost vreodata la cinema sau intr-un club impreuna cu parintii?  4. 4. Dupa parerea dvs., calitatile dvs. se datoreaza bunei educatii si mediului in care ati crescut?  5. 5. V-ar placea sa traiti aceeasi aventura ca eroul din filmul 'Intoarcere in viitor'?  6. 6. Vi s-a intamplat vreodata sa imprumutati o haina, un pulover sau o palarie de la unul din parinti?  7. 7. Spuneti sau ati spus multe minciuni parintilor pentru a avea mai multa libertate?  8. 8. Aveti aceleasi idei politice ca si familia dvs. de origine?  9. 9. Invitati prieteni la voi daca parintii sunt acasa?  10. 10. Dupa ce parintii s-au retras, profitati de ocazie sa faceti ceea ce parintii v-au interzis (sau ati facut-o altadata)?
Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Prapastia dintre generatii (I)

Acest test se adreseaza copiilor, adolescentilor si tinerilor. Unii dintre voi, in virtutea educatiei primite, incercati sa va purtati asa cum se asteapta cei mai in varsta, ascunzand, inclusiv de voi insiva, o situatie conflictuala. Altii, dimpotriva, se plang adesea ca sunt neintelesi, dar poate ca o fac mai mult ca sa fie in ton cu generatia. Acest test va va ajuta sa stabiliti care este adevarul.
Extras din volumul „Cunoaste-te pe tine insuti”, coordonator Adrian Neculau, Editura Polirom 2003.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste