Prapastia dintre generatii (II)

Daca testul precedent a fost destinat copiilor, acest test este destinat parintilor care au copii mari sau adulti. Parintii doresc pentru copii ceea ce este mai bun. Dar au reusit parintii intotdeauna sa inteleaga ceea ce este, cu adevarat mai bun, ce-si doresc cu adevarat copiii? Si au reusit sa-si faca intelese bunele lor intentii? Testul de mai jos incearca sa ajunga la un raspuns. Chiar daca acum copiii dumneavoastra sunt mici, puteti incerca sa anticipati raspunsurile pe care le-ati da peste 10 – 15 ani.\nExtras din volumul „Cunoaste-te pe tine insuti', coordonator Adrian Neculau, Editura Polirom 2003.

  1. 1. Sunteti mandri de copiii dumneavoastra?  2. 2. Apreciati ca toti copiii, odata ce au crescut, le multumesc parintilor pentru educatia severa pe care au primit-o?  3. 3. Dupa dvs., exista intr-o familie lucruri pe care copiii nu trebuie sa le cunoasca?  4. 4. Va place sa invitati prieteni ai copiilor dvs.?  5. 5. Apreciati ca parintii au cate ceva de invatat de la copiii lor?  6. 6. Gasiti ca azi moravurile sunt intr-o stare de decadere?  7. 7. Ati facut prea multe sacrificii pentru copiii dvs. fara sa fiti rasplatiti pe masura?  8. 8. I-ati lasat pe copiii dvs. sa-si aleaga singuri drumul in viata?  9. 9. Sunteti foarte afectuosi cu copiii dvs., desi ei sunt deja adulti?  10. 10. Credeti ca tinerii de azi pot sa-si construiasca un viitor mai bun?
Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Prapastia dintre generatii (II)

Daca testul precedent a fost destinat copiilor, acest test este destinat parintilor care au copii mari sau adulti. Parintii doresc pentru copii ceea ce este mai bun. Dar au reusit parintii intotdeauna sa inteleaga ceea ce este, cu adevarat mai bun, ce-si doresc cu adevarat copiii? Si au reusit sa-si faca intelese bunele lor intentii? Testul de mai jos incearca sa ajunga la un raspuns. Chiar daca acum copiii dumneavoastra sunt mici, puteti incerca sa anticipati raspunsurile pe care le-ati da peste 10 – 15 ani.
Extras din volumul „Cunoaste-te pe tine insuti”, coordonator Adrian Neculau, Editura Polirom 2003.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste