Now Reading
Simtim nevoia sa apartinem

Simtim nevoia sa apartinem

Revista Psychologies

Ati venit prima oara in Romania inainte de anul 2000 si cred ca ati avut o experienta speciala in Sfantu Gheorghe, unde stiu ca ati revenit ani la rand la invitatia colegului meu Zoltan Ambrus. Ce va face placere sa va reamintiti din acele vremuri?

F.W.: Asa este, prima mea vizita in Sfantu Gheorghe a fost in 1997 si am revenit de cinci ori intre anii 1997 si 2001. Cu fiecare ocazie, am tinut prelegeri si demonstratii de consiliere a familiei, in compania unui numar impresionant de studenti si membri ai echipei unei universitati private din Brasov.

Sotia mea, Kathy, a avut prilejul sa predea aplicatiile psihologiei adleriene in scoli timp de trei ani in Sfantu Gheorghe, iar fiica noastra Cindy m-a insotit intr-unul dintre ani sa predea un curs pentru educatori.

Ne-am facut multi prieteni acolo, iar cu o parte din psihologii, consilierii si profesorii intalniti la cursuri m-am reintalnit la Scolile de Vara Adleriene (ICASSI), in diferite tari ale lumii.

Liderul local care s-a ocupat in permanenta de noi a fost Zoltan Ambrus, care astazi este profesor la Universitatea Transilvania. Eu si sotia mea avem atatea amintiri frumoase legate de acea perioada, de oamenii intalniti si de zona incantatoare a muntilor.

Veti veni din nou in Romania in 28-29 aprilie 2012, de data aceasta ca raspuns la invitatia mea si a Institutului de Psihologie si Psihoterapie Adleriana. Care sunt temele pe care le veti aduce in discutie la work-shop-ul pe care intentionati sa il sustineti? Cred ca oamenii ar dori sa afle cate ceva despre program direct de la dvs.

F.W.: Sunt dornic sa intind o mana de ajutor si sa sprijin munca depusa de voi in Institut. Pe parcursul cursului meu din Bucuresti, voi impartasi mare parte din ceea ce am invatat de la Adler si Dreikurs intr-o viata de studiu si de practica.

Vor fi doua demonstratii de consiliere a familiei cu doua familii, o demonstratie de aplicare a interviului in consilierea individuala si aplicatii si demonstratii cu tehnica „cea mai memorabila observatie“.

Demonstratiile au fost metodele favorite de predare ale lui Adler si Dreikurs si, de asemenea, metoda mea favorita. Daca cititorii vor gasi atractiv acest atelier de consiliere a familiei, fie ca sunt adlerieni sau ne-adlerieni, dar preocupati de consilierea familiei, atunci ne vom bucura impreuna de participare si cooperare.

CUM SA CASTIGAM DE PARTEA NOASTRA COPIII

Francis Walton a dedicat o buna parte a carierei sale intelegerii relatiei dintre adulti si copii si modului cum se poate face o educatie non-violenta si placuta pentru ambii actanti.

 

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top