Now Reading
Ghid de supravietuire cand esti single de sarbatori

Ghid de supravietuire cand esti single de sarbatori

Sarbatorile pot reprezenta o provocare atunci cand esti singura. Optiunile sunt fie sa petreci timp alaturi de familie, fie sa te alaturi prietenilor, multi dintre ei cuplati. Uneori, aceasta perioada poate fi incarcata emotional si prielnica tristetilor. Iata un ghid de supravietuire cand esti single de sarbatori.

 

Ritualul cadourilor

De multe ori, sa oferi un cadou, iti aduce mai multa satisfactie decat sa primesti. Alege sa cumperi celor dragi cadouri care stii ca le-ar face placere sau rasfata-i cu un desert pregatit de tine, daca ai vocatie de cofetar.

In plus, nu uita sa te iei si pe tine in calcul pe lista de cadouri. Este momentul sa iti cumperi pantofii aceia extrem de scumpi la care te-ai gandit tot anul.

 

Stabileste-ti activitatile

Si in aceasta scurta vacanta poti face o sumedenie de lucruri pe placul tau. Alege filmele pe care vrei sa le vezi, cumpara-ti cartile din lista de asteptare si comanda-ti un tort de la cofetaria preferata.

Alege cum preferi sa iti petreci zilele libere astfel incat sa ai o dispozitie cat mai buna. Nu este momentul sa te gandesti la ultima relatie care nu a functionat si nici sa iti plangi de mila.

Bucura-te de aceste zile si alege sa investesti in tine.

 

Iesi din casa

Chiar daca este frig afara, nu inseamna ca ai motive sa nu iesi la o plimbare, la o cafenea sau, de ce nu, la un targ de Craciun. Nu iti place sa iesi singura? Este momentul sa schimbi acest prost obicei.

Doar pentru ca esti single nu inseamna ca trebuie sa te inchizi in casa sau sa astepti invitatiile cunostintelor. Poti pur si simplu sa te bucuri de o plimbare seara, prin centrul orasului luminat cu decoratiuni de sarbatoare.

 

Rasfata-te

Cand ai mers ultima data la SPA? Cand ai fost intr-o excursie la munte? In vacanta de sarbatori, poti alege sa iti acorzi timp si atentie pentru buna ta dispozitie.

Chiar si la munte poti pleca singura, macar pentru a schimba peisajul. Te poti plimba prin natura, te vei bucura de aerul curat si te vei odihni.

Meriti o recompensa dupa un an de activitate si nu trebuie sa ti-o refuzi doar pentru ca nu ai un partener.

 

Alege petrecerea potrivita

Poti refuza petrecerile unde nu iti face neaparat placere sa te duci. Nu exista obligatii in acest sens, oricand poti gasi o scuza buna.

Evita sa fii alaturi de rudele sau amicii care au tendinta de a te compatimi si a te umple cu urari de noroc si curaj in dragoste. Multi au obiceiul sa considere conditia ta o afectiune grava.

In privinta „tratamentului”, doar tu esti cea care va decide ce cale sa urmezi. Nu le permite sa iti creeze disconfort.

 

Nu cauta acum un partener

Poate febra aceasta a festivitatilor fortate sa iti dea un plus de curaj nenecesar si sa te faca sa preferi orice, numai singuratatea nu.

Daca vrei sa nu fii si mai deprimata de sarbatori, evita cautarea unui partener pe ultima suta de metri. Si nici nu accepta tipul care iti da tarcoale, dar care nu ti-a placut niciodata. Aminteste-ti ca esti single, nu disperata.

 

Alege optimistii

In grupul de prieteni, cu siguranta ai si persoane care sunt mereu voioase si glumete. Alege sa te intalnesti mai mult cu acestea intrucat buna dispozitie, de cele mai multe ori, este contagioasa.

Chiar daca ai si alte prietene single, evitati totusi sa va izolati intr-un grup de suport in care va plangeti reciproc de mila.

Este o perioada de sarbatoare si un moment in care poti fi recunoscatoare pentru toate lucrurile frumoase din viata ta. Poti alege sa te concentrezi asupra acestora si sa nu lasi gandurile negative sa te copleseasca.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top