Now Reading
O de la Orgasm: Bărbații fac mai mult sex decât femeile. Oare cu cine?

O de la Orgasm: Bărbații fac mai mult sex decât femeile. Oare cu cine?

Revista Psychologies

O experiență sexuală vastă este aproape lauda supremă pentru un bărbat. Cel puțin, pentru un anumit tip de bărbat. Totuși, statistic, bărbații sunt cei care declară un număr mai mare de partenere. Iar femeile un număr mai mic de parteneri. Ce nu se potrivește aici?

Citește și:

O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

O de la Orgasm. Femeile pot avea orgasm …nefăcând nimic. Nu e grozav?!

Be a lady!

Noi, femeile, suntem încă judecate și etichetate în funcție de numărul partenerilor sexuali. Pentru că, nu-i așa, trebuie să fii și virgină, și pricepută în ale amorului, și decentă emoțional (?!) respectiv să iubești o dată și bine. Cel puțin, asta reușeau să facă bunicile noastre.

Dar azi, trăim în era infidelităților, a femeilor independente și… single, cea a asumării sexualității. Dacă etichetele persistă, ele nu mai sunt relevante. Sau, cel puțin, cei care le aplică nu sunt.

De ce? Pentru că dacă ai de ales în a-l câștiga la loterie pe Făt Frumos cel cu care te potrivești în toate (șanse unu la mie) sau să te călugărești, etichetele încep să-și piardă relevanța. Să spună lumea ce vrea.

Dacă noi suntem mai asumate, este timpul să avem parte și de bărbați asemenea. Doar pentru că până la 35 de ani ești single și ai avut…8 sau 10 parteneri sexuali, nu înseamnă că ești amorală, ușuratică, bla bla. Și nici că o să-l înșeli pe Titi când îl vei găsi și identifica drept cea mai bună variantă de partener.

Dar, ca lucrurile să nu scape de sub control, iar Titi să refuze o relație serioasă pe motiv că (nu e primul?) ai avut prea mulți iubiți, numărul acestora rămâne un mister.

Pentru că în timp ce pentru bărbați, numărul partenerelor e semn de virilitate și atractivitate (și niște gelozie, că deh), pentru femei rămâne un subiect tabu.

Și totuși, cumva adunarea dă cu minus. Adică… ei fac sex mult mai mult, mai des și cu numeroase partenere. Ele, fac sex rar cu maxim 1-2 parteneri. Ok, domnilor, oare cu cine faceți sex?

 

Cineva minte…

Alfred Kinsley a condus primul studiu despre sexualitate, pe la finalul anilor ’40 și a descoperit câteva inadvertențe.

Respectiv, comparativ cu femeile, bărbații declarau numeroase partenere sexuale, mult mai mult sex cu partenerele respective, precum și mult sex oral (atât primit cât și prestat). Păi cum așa?

De fiecare dată când un bărbat heterosexual face sex, înseamnă că și o femeie face. Prin urmare, în privința ambelor sexe, numărul partenerilor, a partidelor și a tipului de sex ar trebui să fie egale. Dar nu sunt. Nici pe departe…

O universitate din Canada a urmărit studiile și literatura pe această temă, iar rezultatele declarau că bărbații au în medie 12 partenere, iar femeile 4. Deci ei au de trei ori mai multe partenere. Mai mult, în privința sexului oral primit, 62% dintre bărbați spun că au primit, iar 48% dintre femei că au oferit. Hmm..?

Concluzia este una chiar faină: în privința partenerilor sexuali, femeile numără, iar bărbații… estimează. De ce? Pentru că este un plus de imagine. Pentru că vor să pară mai (?!) decât sunt.

Totodată, tot din concluzii, reiese că atunci când femeile enumeră, șansele să estimeze greșit sunt destul de mari.

Pentru că, de exemplu, avem tendința să ne ștergem din memorie partidele nereușite sau aventurile de o noapte, sau cele în stare de ebrietate… Iar cum bărbații simt presiune socială de a fi cât mai activi sexual, este și firesc să… supraestimeze.

 

Confuzie totală

Un alt motiv pentru care bărbații raportează mai mult sex ar fi faptul că femeile trăiesc mai mult. Prin urmare, bărbații mai în vârstă au șanse mai mari să găsească o nouă parteneră, dintre femeile rămase singure.

Totodată, numărul din ce în ce mai mare al femeilor care nu au partener reduce șansele de sex după o anumită vârstă.

Totodată, bărbații sunt cei care caută sex mai des. La fiecare vârstă ei se consideră armăsari, motiv pentru care supraestimează numărul partenerelor.

Femeile, sunt de părere că sexul frecvent le transformă în ușuratice, așa că, pentru evitarea etichetei, subestimează frecvența actelor sexuale.

Iar un alt motiv pentru raportarea unui număr mai mare de partenere și partide de sex, este și apelarea la… serviciile pofesioniste. Bărbații plătesc pentru sex, motiv pentru care, includ în declarații și aceste partenere.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top