Now Reading
O de la Orgasm. Cât de rău este să mimezi orgasmul?

O de la Orgasm. Cât de rău este să mimezi orgasmul?

Se spune că e o mare jignire pentru un bărbat să afle că partenera lui mimează orgasmul. Dar care o fi soluția? Să stea madam fără nicio reacție? Politicoasă și așteptându-l placidă să termine? Deci cam cât e de rău să mimezi orgasmul?

 

Se spune că e o minciună, că asta minează cuplul, că el va fi pe viață dezamăgit de aflarea veștii că nu i-a produs partenerei vreo bucurie decât atunci, demult, când ea s-a amețit la Vama Veche și s-a relaxat puțin și din cort se auzeau niște țipete mai sonore care au trezit prietenii la fel de beți…

Că mai bine îi spui că nu ai orgasm și gata. De ce să-l minți pe dumnealui, fată dragă? Adevărul e prima cale către mai bine. Sau nu?..

Ei bine, aflați că peste jumătate din oamenii care fac sex mimează orgasmul. Și nu doar femeile. Pentru că și la ei, la bărbați, e greu uneori de ajuns pe culme.

 

Citește și: 

O de la Orgasm. Orgasmul face bine la ten și la imunitate. Iată de ce.

O de la Orgasm. Decalogul femeii cu orgasm multiplu

Oamenii nu mimează plăcerea când se masturbează. Ar fi culmea, adică pentru cine să dai un spectacol?

Mimarea e pentru partener, când vrei să-i flatezi orgoliul („Ce amant bun ești!“) și să-l ții lângă tine („Dacă vede că ne potrivim în pat rămâne cu mine.“) sau să scapi mai repede („Sper să termine și el, nu mai pot…“).

Bărbații tind să rămână cu o femeie căreia îi produc plăcere, pentru că plăcerea o va face să fie și mai receptivă sexual pe viitor.

Deci femeile au tot interesul să exprime câte un „Ooooh! “ și „Aaaah!“ cât mai des și mai convingător. Dar ce să vezi, se pare că orgasmul mimat nu e la fel de credibil ca cel real…

Gayle Brewer și Colin Hendrie sunt doi cercetători britanici (chiar sunt!) care au descoperit că orgasmul real e mai probabil în interacțiunea oral-genitală sau masturbare decât în sexul genital clasic (indiferent câte poziții din Kama Sutra încercați).

Orgasmul e un mod de a manipula comportamentul partenerului, așadar. Și încă unul destul de puternic. Uneori, durabilitatea cuplului ține exclusiv de această capacitate (reală sau falsă) de a-l face pe celălalt să ajungă la climax.

Sexul e un liant foarte puternic al cuplului. Femeile au așadar o motivație serioasă de a juca teatru, pentru a-și păstra bărbatul alături, chiar dacă el e la fel de sexos ca o bornă kilometrică.

Dacă e un bun furnizor de resurse, energia cheltuită pe teatru merită. Cel puțin în calculul lor de viață.

Erin Cooper e o bioloagă cu un subiect de cercetare năstrușnic: orgasmul. Așadar ea a adunat vreo 500 de studente și le-a întrebat de ce mimează orgasmul (atunci când o fac). Răspunsurile au fost variate:

Din generozitate: „Ca să nu-i rănesc sentimentele.“

Din nesiguranță: „Mimez orgasmul ca să nu pară că sunt neexperimentată.“

Din excitație personală: „Mimez orgasmul ca să-mi dau mie însămi senzația că-mi place sexul.“

Plictiseală, neplăcere: „Mimez orgasmul ca să termine și el mai repede.“

Furie: „Sunt furioasă pe el. Nu vreau să-i dau satisfacție.“

Autostimulare erotică: „Dacă pretind că simt ceva, înseamnă că mi-a plăcut, sau poate că îmi place data viitoare?“

Seducție: „Vreau să par sexuală, senzuală și experimentată în ochii partenerului meu.“

Milă: „Nu vreau să-i stric plăcerea…“

Menținerea stabilității relației: „Trebuie să știe că îmi place, altfel pleacă la alta“.

Insecuritate emoțională: „Nu vreau să știe că nu-l iubesc și că nu am orgasm cu el.“, „Nu vreau să îl dezamăgesc. “

Afecte negative: „Vreau să se termine partida asta de sex, nu-mi place. “

Asigurarea relației: „Nu vreau să creadă că fac sex cu altul. “

Orgasmul este, cultural vorbind, un fel de… Sfânt Graal al fiecărui cuplu. Ceva suprem, împlinitor, ideal. Cel puțin în epoca noastră modernă, dezbărată de tabu-uri.

E greu de crezut că bunicele noastre și-au ales soții în funcție de nivelul de plăcere pe care aceștia îl puteau produce în pat. Mai ales că deseori se măritau virgine. Și poate că era mai stabilă familia astfel.

Presiunea pusă pe sexualitatea cuplului azi este prea mare. Azi, femeile spun că este eliminatoriu ca El să le producă plăcere la orizontală, altfel vor căuta alt partener.

Și bărbații, chiar dacă nu aud clar acest mesaj, îl simt. Și cum presiunea nu e de natură să-i relaxeze, ea va crea mai degrabă frustrare și posibilitatea ca ei să dea greș.

Atunci e bine să mimezi? Răspunsul cel mai cinstit e: depinde. Depinde ce vrei de la viață și de la cuplul tău. Dacă vrei să rămâi cu el o viață, atunci mai bine nu construi acea viață împreună pe bazele unei minciuni.

Nu folosește să-i flatezi orgoliul de fiecare dată, mai bine îi explici clar cum funcționează anatomia feminină, ce îți place și ce nu. Bărbatul nu are de unde să știe clarissim toate astea.

Nu se naște cu tratatul de anatomie feminină învățat pe de rost și nu știe nici unde e punctul tău G nici de câtă stimulare clitoridiană ai nevoie ca să ajungi… la marele O.

Dacă vrei o relație pasageră care să se încheie cu voi doi prieteni buni și atât, mai bine nu-i spulberi iluziile. Orice bărbat are nevoie să știe că-și satisface partenera. Și dacă ești nevoită să mimezi cam des, ori începi să vorbești cu el onest (dar nu brutal), ori cauți un partener mai potrivit.

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top