Now Reading
O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

Avatar photo

Ce vrea ea? Ce vrea el? Bărbații se gândesc mai des la sex decât femeile? Sunt ei mai perverși? Ei bine… da.

 

Nu putem generaliza, dar cert este că bărbații și femeile sunt destul de diferiți în aștepătrile și viziunea lor despre sexualitate.

E și normal să fie așa. Pentru că ceea ce investesc în treaba asta cu reproducerea (sau distracția de dinainte)  cele două sexe e inegal.

O femeie, dacă face sex cu un partener oarecare, riscă mai mult decât dacă un bărbat face aceeași chestie: sex cu o oarecare.

Bărbații au mai puține de pierdut la o partidă ocazională decât femeile. Deci femeile au evoluat să fie destul de mofturoase în materie de comportament sexual, iar bărbații să ia ce… pică.

Citește și:

O de la Orgasm. O căsnicie fără sex e o căsnicie pe ducă

Ce ascunde furia pe persoana iubită și cum o putem controla

De-a lungul evoluției noastre de primate inteligente, bărbații și sexualitatea lor au fost resursa bogată, abundentă, erau peste tot. Cu alte cuvinte, sunt pe piață mulți bărbați iar sperma e abundentă.

Pe de altă parte, ovulul e mai prețios. Reproducerea și consimțământul pentru reproducere e la femeie. Puterea reproductivă a femeilor e limitată, ele decid cu cine, când, etc, etc

Din punct de vedere antropologic, în două treimi dintre societățile umane bărbații oferă resurse și bogăție ca preț pentru o mireasă.

Competiția între bărbați este acerbă și cel care oferă mai multe resurse și statut mai ridicat… câștigă fata.

Bărbații se gândesc la sex mult mai des decât femeile. Au fantezii mai frecvente, se masturbează mai des, au mai multe partenere, vor să aibă și mai multe partenere în viitor, vor sex mai devreme în relații (eventual de la prima întâlnire) și tot așa.

În plus, vor diversitate mai mare în pat. De obicei, ei inițiază sexul în cuplu și e mai puțin probabil să aibă probleme de atingere a orgasmului decât ele, cucoanele.

Bărbații (majoritatea) nu au nicio problemă în a se culca cu o necunoscută (în fine, au vorbit 5 minute înainte). Femeile, nu prea.

Femeile tind să simuleze orgasmul mai des decât o fac partenerii lor (în fine, o fac cu intenții bune, pentur ca el să se simtă amant feroce).

Bărbații gay au mai mulți parteneri decât cel oficial (înșeală mai des), în vreme ce lesbienele, nu. În plus, lesbienele se controlează mai ușor în lungi perioade de abstinență decât ei.

Și economia sexuală e diferită la cele două sexe. Prostituatele vând sex iar clienții lor sunt în copleșitoare majoritate bărbații. Și bărbații vând sex, dar clienții lor sunt majoritar tot bărbații.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top