O de la Orgasm. 6 soluții pentru ejacularea precoce

Bărbații au și ei problemele lor sexuale, între care ejacularea precoce e la loc de frunte. La orice vârstă, pentru cuplu, ejacularea precoce poate fi o problemă pe care cei doi nu știu cum să o depășească. Iată câteva idei.

 

Citește și:

O de la Orgasm. Doctore, eu de ce nu am orgasm?

O de la Orgasm. Sfaturi pentru bărbați, ca să le fie bine femeilor

„Oooooops! I did it again… Fața lui exprimă ceva între: „Am luat un 4 la chimie și „Aș vrea să te invit la Hilton de 8 martie ca să-mi răscumpăr pacatele. Știu că e necăjit. Avem problema asta de la început și abia de vreo lună mergem la un sexolog.

Povestea e a unei colege cu umor, cu care îmi place să mai discut chestii deocheate în pauza de țigară. Un umor negru, negru.

Pentru că nu are cum să fie prea plăcut să ai o viață sexuală alcătuită din rateuri, chiar dacă ești o femeie iubitoare, indulgentă și răbdătoare.

Iar dacă de un an de zile el se codește și nu face mare lucru ca să rezolve problema, nu e bine. Tot e bine că au ajuns măcar acum două luni la sexolog.

 

Cauzele ejaculării precoce nu sunt foarte bine cunoscute.

Cauzele ejaculării precoce țin de un complex de factori biologici și psihologici.

De exemplu, dragă prietene bărbat, dacă în epoca de aur a adolescenței, când ai descoperit revistele Playboy cu care se delecta tata în garaj după ce spăla mașina, ai fost descoperit la rândul tău de sora ta mai mare masturbându-te la acele imagini de vis, poate că s-a creat un pattern de ejaculare precoce: ai ajuns să termini mai repede ca să nu fii descoperit și a doua oară.

Dacă ți s-a spus că e păcat să faci sex până te căsătorești (sau până câștigi la loto, sau până se descoperă leacul SIDA, etc) din nou s-a creat o premisă de disfuncție sexuală.

Bărbații sunt foarte sensibili psihologic, și e bine să fie atentă familia sau partenera la mesajele pe care le transmite ca să nu-i tuflească definitiv bărbăția.

 

Anxietatea, graba, criticile nu duc nicăieri

Anxietatea e o cauză a disfuncției sexuale masculine. Bărbatul care ejaculează precoce e „grăbit să-și satisfacă partenera exigentă.

Dacă problema legată de graba lui apare numai cu ea, e posibil ca ea să contribuie astfel la ejacularea lui precoce.

Poate că în pat cu alte femei el nu a pățit „rușinea înainte, și atunci cuplul trebuie să ajungă la sexolog pentru a vedea ce anume din interacțiunile lor intime contribuie la problema lui.

Dacă are o parteneră critică ce dă ochii peste cap de fiecare dată… cum să se simtă armăsar și să o facă fericită?! Data viitoare va fi la fel de …nașpa.

 

Cauze biologice ale ejaculării precoce

Există și cauze biologice ale ejaculării precoce. Cele mai frecvente sunt cele hormonale, probleme de tiroidă, inflamații ale uretrei și prostatei, un reflex de ejaculare rapid.

Mai trebuie spus că există și o componentă genetică a problemei. Așadar, amice, dacă ai o relație bună cu tata care ți-a lăsat Playboy în garaj, întreabă-l dacă a avut și el problema asta.

 

Câteva soluții la îndemână pentru ejacularea precoce

Tratamentele sunt complexe și trebuie adaptate problemei fiecărui bărbat care „pață rușinea. Cel mai adesea bărbatul trebuie să reînvețe controlul reflexului de ejaculare.

Ați mai citit la noi pe site despre masturbare, deci știți că nu vă învățăm prostii, ci chestii utile și studiate de oamenii de știință (britanici și de alte naționalități).

Așadar, dragă amice, începe cu autostimularea. Masturbarea de câteva ori pe săptămână, într-un cadru liniștit, fără a fi deranjat, te ajută să te concentrezi pe reflexul de ejaculare și să încerci să-l întârzii.

Ideea e să ajungi să te controlezi mai ușor. Când simți că ești gata să… oprește-te, și lasă erecția să scadă. Peste câteva minute reia procesul tehnologic.

Fă exercițiul acesta de câteva ori înainte să-ți dai drumul. Vei vedea că încet încet, ajungi să controlezi excitația și momentul ejaculării și implicit al orgasmului.

Apoi mai e avantajul că știi care e punctul în care ejacularea devine iminentă. Atunci poți face manevre pentru a o opri, să zicem, prin schimbarea poziției cu partenera sau prin retragere din vagin. Diverse trucuri pentru a întârzia „bucuria.

Kegel nu e doar pentru fete. Exercițiile Kegel pe care le făcea Samatha în „Totul despre sex pe care l-ai văzut tu acum ceva vreme cu gagica ta nr. 4 sunt bune și pentru bărbați.

Pentru asta, identifică mușchii care trebuie exersați. Sunt mușchii pelvieni care opresc urinarea sau flatulența (atunci când ești la vreo petrecere cu ea, sau la vreun concert clasic la care te-a târât împotriva voinței tale, ca să te pedepsească pentru că ai întârziat la masă la părinții ei).

Încordează mușchii pelvieni, apoi relaxează-i în cicluri de câte 3 secunde. Fă exercițiul acesta când stai culcat și când ești în picioare, alternativ.

Ai grijă să încordezi mușchii care trebuie (nu abdominalii și nici fesele – nu mergi la un concurs de Mister Univers). Repetă trebșoara asta cam de 10 ori pe zi.

Prezervativul întârzie ejacularea pentru că atenuează senzațiile peniene. Deci folosește-l cu încredere, pentru toate celelalte beneficii (prevenția BTS, a sarcinii).

Folosește lubrifiant. Reducerea senzației de fricțiune ajută la menținerea erecției și întârzierea ejaculării.

Fă-o mai des. Sex, adică. Bărbații care fac sex rar termină mai repede. Logic, după atâta „secetă.

Dacă facă sex de două ori pe zi, a doua oară erecția te ține mai mult și ejacularea poate fi controlată mai ușor. Spune-i asta și doamnei tale, care acuză dureri de cap seara.

Joacă-te mai mult. Preludiul e tot o metodă de prelungire a erecției și de întârziere a ejaculării. Dacă te arunci în ea ca turcii la Rovine, normal că vei și termina bătălia mai repede.

Un preludiu lung te ajută să te relaxezi (se relaxează și ea) și să fii mai bine așezat la turnul de control.

Câteva antidepresive, care omoară de obicei libidoul unui bărbat fără probleme, îl pot ajuta pe unul cu.

Antidepresivele au, printre efectele lor secundare, și pe acela de a atenua senzația de excitație și de întârziere a ejaculării. Merită să consulți un medic și să-l întrebi dacă așa ceva te poate ajuta.

 

Foto: 123rf.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
O de la Orgasm. 6 soluții pentru ejacularea precoce
O de la Orgasm. 6 soluții pentru ejacularea precoce

Bărbații au și ei problemele lor sexuale, între care ejacularea precoce e la loc de frunte. La orice vârstă, pentru cuplu, ejacularea precoce poate fi o problemă pe care cei doi nu știu cum să o depășească. Iată câteva idei.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste