Now Reading
O de la Orgasm. Masturbarea e bună. Iată de ce

O de la Orgasm. Masturbarea e bună. Iată de ce

Masturbarea este, poate, cea mai personal și mai intima chestie pe care o facem noi cu noi (în fine, verificarea contului de salariu la final de lună, când e gol, pare să fie la fel de personală).

Citește și:

O de la Orgasm. Cunnilingus e calea regală către orgasm

O de la Orgasm. Femeile vor sex, dar altfel decât vor bărbații

Oamenii, din fragedă pruncie, aud că nu e bine să te atingi acolo și că vei face cine știe ce boli grave dacă o faci (că vei orbi, de exemplu, ori că scade IQ-ul celor care se masturbează, de parcă organele genitale sunt pe același circuit cu etajul superior).

În realitate, masturbarea este normală, în orice stadiu al vieții. Copiii se masturbează ca să își procure plăcere și să se liniștească.

La pubertate, fanteziile de masturbare însoțesc debutul sexualității. Iată câteva fapte reale și mituri despre masturbare:

  1. Dacă te masturbezi, rezultă că nu ești satisfacut sexual. Dacă ți-ai prins soțul masturbându-se la duș, nu dramatiza. Chiar dacă o face în fiecare dimineață. Cu siguranță, o face pentru a se relaxa, pentru că îl face să se simtă bine și pentru că e ceva diferit de amorul vostru comun din dormitor.
  2. E cel mai scurt drum către orgasm. Da, e adevărat, mai cu seamă pentru femei. Cu masturbarea (cu degetrele proprii sau cu un vibrator) femeie ajung la orgasm în medie cam în 2 minute. Deci masturbarea e o chestie foarte bună pentru femei, de asemena, pentru că le învață să își cunoască propriul corp și să-l învețe astfel și pe partener unde, ce și cum.
  3. Dacă ai o relație matură, nu ar trebui să ai nevoie de masturbare. Ce treabă are una cu alta? De fapt, tocmai pentru că ai o relație matură, masturbarea nu e un tabu în relație. Chiar și copiii din burta mamei lor se masturbează, să știți. Apoi, e un mod plăcut și personal de a fi bine cu propriul corp, de a-l iubi, de a nu-l percepe ca fiind ceva rușinos. E și un mod de a evacua stresul. Pur și simplu e plăcut…
  4. Te învață cum funcționează propriul corp. Majoritatea băieților se masturbează la pubertate și cam 75% din ei au orgasm în acest fel. Pentru femeile care nu ajung ușor la orgasm, masturbarea e aproape obligatorie.

Mit: Vei prefera masturbarea unui partener sau partneră

Așa și așa. Unii da, alții nu. Dacă îți place să ai o relație, nu văd de ce să nu o ai și să te masturbezi în același timp. Dacă nu vrei o relație, e la fel de ok să faci trebșoara.

Mâna nu concurează cu partenerul care poate fi tandru, surprinzător, simpatic… dacă masturbarea e compulsivă, dacă ești într-o relație și totuși eviți sexul cu partenerul sau partenera, și prefer mâna proprie, da, e o problemă și trebuie investigată. E bine să dați o fugă la o terapie de cuplu.

Copii care se masturbează sunt precoce sexual?

Nu. Majoritatea copiilor o fac și debutul vieții sexuale depinde de cu totul altceva. Copiii își explorează corpul și atât.

Dar educația sexuală ar trebuisă abordeze și așa ceva. Să le spună copiilor că masturbarea e totuși un act intim și că atingerea zonelor cu pricina nu s face în public.

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top