Now Reading
O de la orgasm. Și bărbații vor să se simtă doriți

O de la orgasm. Și bărbații vor să se simtă doriți

Dorința masculină ar trebui să fie spontană, dar pentru unii chiar nu este. Bărbații au și ei nevoie să se simtă doriți. Și este perfect normal.

Citește și:

O de la Orgasm: Bărbații fac mai mult sex decât femeile. Oare cu cine?

O de la Orgasm. Masturbarea e bună. Iată de ce

Există întotdeauna excepții atunci când ne gândim la nevoile celor două sexe în termeni generali. Evident, nu putem ignora faptul că există diferențe între femei și bărbați întrucât problemele cu care vin la terapie deseori au o mare legătură cu sexul persoanei. Mai mult, societatea accentuează diferențele de sex.

 

Cum stau femeile dorința

Femeile au o nevoie foarte conturată de a se simți dorite sexual. Și bărbații doresc același lucru, desigur. Dar pentru femei este un subiect mai delicat, de care se plâng deseori.

Multe dintre ele recunosc că nu simt nicio nevoie spontană de sex dacă nu sunt stimulate de dorința bărbatului. Iar în acest caz, sexologii ar cataloga dorința lor ca venind drept răspuns la un stimul. Femeile recunosc că cel mai mult le excită acest aspect.

Cuplarea heterosexuală poate fi asemănată cu invitația clasică la dans. El trebuie să o invite, iar dansul poate fi chiar plăcut, dar cel mai important lucru rămâne inițiativa lui de a o invita. Desigur, uneori este amuzant să îl invite ea pe el, dar dacă acesta este singurul mod de a-l face să danseze, ea va simți în scurt timp că ceva e în neregulă.

Majoritatea bărbaților reacționează diferit. Se bucură dacă partenera își dorește să facă sex cu ei, dar nu au nevoie neapărat de dorința ei pentru a se simți excitați. Din partea lor, dorința este spontană.

 

Cum stau bărbații cu dorința

Tot mai des sexologii menționează cazuri de bărbați care nu urmează acest tipar al dorinței spontane. Par mai asemănători cu femeile din acest punct de vedere.

Ei își descriu dorința ca răspuns la stimulul oferit de femei. Iar interesul femeii de a face sex este ceea ce îi excită. În cuplurile heterosexuale, deseori acest aspect reprezintă o dilemă.

Respectiv, astfel de cupluri ajung la terapie, din inițiativa femeii, care se plânge că partenerul rareori inițiază partidele de sex, privând-o astfel de una din nevoile ei de bază: să se simtă dorită. Iar răspunsul lui, de regulă în particular, când ea nu este de față este acesta „vreau ca ea să facă primul pas”.

Dorința lui este în principal una care nu apare spontan, iar la nivel cultural,  nu suntem obișnuiți să ne confruntăm cu această situație.

 

Stereotipii

Un astfel de bărbat conștientizează rapid că nevoia lui cea mai profudă (cea de a se simți dorit) este în contradicție cu așteptările pe care o femeie le are de la el. Și nu este o problemă simplă.

La nivel cultural, avem o problemă cu bărbații care vor să renunțe la privilegiile masculine – în cazul acesta, de a fi inițiatorul.

Evident, problema nu este atât de mare în cazul în care partenera lui este la rândul ei o excepție, iar dorința ei este predominant spontană.

Ea însă va avea o problemă în a găsi un partener cu suficientă încredere în sine încât să nu fie intimidat de nevoia ei sănătoasă de sex. Dar iată că sunt și bărbați care taman de asta au nevoie.

Bărbatul cu astfel de nevoi se află pe un teritoriu dificil pentru că astfel de femei nu sunt prea multe. Iar el ajunge să își țină secretă nevoia. Mai ales când anticipează că femeia nu va înțelege ce vrea de la ea.

 

Ce avem de făcut?

Oare un astfel de bărbat își poate schimba tiparul de stimulare erotică până la punctul la care dorința lui devine spontană? Slabe șanse. Chiar dacă răspunsul la este undeva în educația pe care el a primit-o nu înseamnă că este un comportament prea ușor de schimbat.

Pentru cele mai multe cupluri cea mai bună strategie este acceptarea. Poate este momentul să înțelegem diversitatea sexuală și să …lucrăm cu ce avem. Mai ales să scoatem la suprafață anumite nevoi în cuplu, pentru a găsi cea mai bună cale de a le rezolva.

Prin urmare, dacă ai un partener care nu inițiază partide de sex pe cât de des ți-ai dori tu, poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva așteaptă același lucru din partea ta.

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top