O de la Orgasm: În timpul actului sexual ai fantezii erotice cu altcineva? Nicio problemă, toți facem asta…

Cine a avut fantezii erotice cu altcineva decât partenerul să ridice mâna! Nu puteți recunoaște, nu? Dar ele sunt firești și extrem de populare. Cu toții facem asta. Iată de ce.

 

Citește și:

O de la Orgasm. 3 lucruri esențiale pentru satisfacția sexuală feminină: preludiu, cunnilingus și ceva umor

O de la Orgasm: De ce au femeile fantezii de viol?

 

Cumva, expresia „the one and only' include atât romantism încât ajungem să o asociem frecvent partenerului atunci când suntem îndrăgostite sau iubim. Infidelitatea, iese din calcul, pentru că el este tot ce ne-am dorit.

…Sau, cel puțin, ce ne dorim momentan. Și nu chiar sub toate aspectele, pentru că mai facem și compromisuri, nu? Chiar, că tot vorbim despre aspecte, după cinci ani de relație, cum mai e cu pasiunea în cuplu? Tot vă rupeți hainele când veniți seara, de la serviciu? Da… și noi, evident!

Promisiunile romantice precum „numai tu' (uneori, într-o variantă deprimat de frecvent întâlnită: „decât tu') se pierd odată cu numărul hainelor de pe noi într-un moment intim cu partenerul.

Cel puțin, pentru creierul nostru încins și dornic de schimb de feromoni. Avem deseori fantezii erotice cu diverși foști iubiți, colegi, actori, artiști și ce am mai văzut noi prin poze. Sunt un soi de reverii, iar modul în care reacționăm la ele spune multe despre confortul și satisfacția noastră sexuală.

Universitatea din Vermont a condus un studiu (ce teme de studiu își aleg unii cercetători…) pe 349 de studenți și angajați privind reveriile erotice. Pe o perioadă de două luni, 87% dintre cei incluși în studiu au recunoscut fantezii cu altcineva decât partenerul/partenera.

Dintre aceștia, 98% bărbați și 80% femei. Iar fanteziile nu țineau cont de etnie, numărul de relații anterioare, de aventuri sau infidelități (dacă au existat) sau de perioada de timp petrecută în cuplu. Voila!

Un alt studiu bazat pe un chestionar online și, mai târziu, transformat în carte, include declarații din partea a 23.000 de adulți și o singură concluzie: aproape toată lumea are în mod regulat fantezii despre alți iubiți.

 

Ce înseamnă aceste fantezii?

Evident, există și reacții la fantezii: vina, acceptarea sau aprecierea. (cine nu l-ar aprecia pe Tom Hardy?)

Cei care simt vină consideră că o relație de cuplu înseamnă o legătură sacră, iar implicarea nu se referă doar la monogamie, ci și la abținerea de la astfel de gânduri sau fantezii. Cu toții am putea simți o oarecare vină, dar o experimentează real doar cei cu o educație religioasă mai strictă (sau mai pregnantă).

Cei care își acceptă fanteziile, recunosc că nu au niciun control asupra lor, motiv pentru care orice gând ar avea în timpul unei partide de sex este în regulă și fără implicații asupra cuplului.

Iar cei care apreciează astfel de fantezii sunt de regulă exploratori ai plăcerilor sexuale. Ei consideră că fanteziile sunt moduri inofensive de a experimenta variații erotice, inclusiv unele pe care, în practică, nu le-ar încerca niciodată.

Poți simți ce vei tu în legătură cu aceste fantezii, dar vina ucide libidoul, iar studiile arată că pe măsură ce aceasta crește, satisfacția sexuală va scădea.

 

Fantezia sexuală, un nou mod de a… medita

Acum, sincer, doar pentru că ai o fantezie sexuală cu mai mulți actori deodată, chiar înseamnă că ți-ai dori să îi ai în pat? Mă rog… pe toți odată? Zău că nu.

Autoritățile în materie (un soi de cercetători britanici mai liberali în gândire) cad de acord că fanteziile erotice nu înseamnă nimic. Ei chiar îndeamnă la acceptarea lor, fără a fi judecate chiar dacă reveria include uneori și acte pe care le considerăm greșite, imorale sau… dezgustătoare.

Ei ne spun că fanteziile sunt o formă de meditație, iar în timpul meditației gânduri neprevăzute pot să apară. Totodată, cei care practică și predau formele de meditație recunosc că gândurile apărute astfel nu sunt controlate, iar cel care le are nu e responsabil de apariția lor.

Cu sexul e cam aceeași treabă. Ca și meditația, acesta este o deconectare de la treburile obișnuite. Ambele au nevoie de un mediu intim pentru a fi practicate. Și sexul, și meditația.

Ambele necesită focusarea minții. Iar dacă gândurile din meditație nu înseamnă nimic… nici cele din timpul sexului nu trebuie investite cu semnificații ascunse.

Sexologii chiar spun că în fantezii orice este permis și nimic nu este greșit. Mișto, nu?

Foto: shutterstock.com

 

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
O de la Orgasm: În timpul actului sexual ai fantezii erotice cu altcineva? Nicio problemă, toți facem asta...
O de la Orgasm: În timpul actului sexual ai fantezii erotice cu altcineva? Nicio problemă, toți facem asta…

Cine a avut fantezii erotice cu altcineva decât partenerul să ridice mâna! Nu puteți recunoaște, nu? Dar ele sunt firești și extrem de populare. Cu toții facem asta. Iată de ce.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste