Now Reading
Pasi pentru a-ti reveni dupa o despartire

Pasi pentru a-ti reveni dupa o despartire

Revista Psychologies

Nu exista reguli generale pe care sa le aplicam cu succes indiferent de persoana si sa functioneze perfect. Exista in schimb cateva lucruri simple pe care, chiar daca stim ca le putem face, refuzam acest lucru. Si astfel, ne refuzam propriul ajutor. Pentru a-ti reveni dupa o despartire, prima persoana pe care te bazezi esti tu.

 

Accepta realitatea

Cat timp ramai cu gandul la o revenire din partea partenerului, iti refuzi vindecarea. Indiferent daca el va reveni sau nu, in momentul despartirii, pentru tine lucrurile trebuie sa fie clare si acceptate.

Cei vei face daca se va intampla sa revina, vei vedea atunci. Intre timp, nu astepta sa se intample asta, nu vei face decat sa iti agravezi suferinta si sa iti faci iluzii daunatoare.

Accepta ca s-a terminat, intelege ca este definitiv si porneste pe drumul recuperarii.

 

Elimina „amintirile”

Nu doar plangi si suferi, ci ocazional, deschizi si calculatorul sau telefonul pentru a face asta privindu-i pozele. Odata incheiata o relatie, renunta la orice iti adanceste suferinta.

Ia toate amintirile cu el, depoziteaza-le intr-o cutie, copiaza pozele si da-le pe toate spre pastrare cuiva de incredere. Limiteaza-ti complet accesul la ele.

Daca in timp, dupa ce te-ai recuperat, vei dori sa le pastrezi sau arunci va fi decizia ta.

 

Iesi din casa

Nu te inchide in casa si nu te izola de lume. Nefericirea se adanceste atunci cand ramanem prea mult singuri cu gandurile noastre.

Incearca sa iti gasesti ocupatii, fie ca este vorba despre munca, despre curatenie in casa, mers la cumparaturi sau iesit cu prietenii in oras.

Stai cat mai mult in aer liber si fa plimbari. Miscarea are un rol benefic asupra psihicului, nu iti refuza acest ajutor simplu.

Va fi greu la inceput, iar langa prietenii tai nu vei fi cea mai placuta companie, dar vei primi ajutorul lor si treptat vei controla mai bine ceea ce simti.

 

Renunta la intrebari

Cu totii simtim dorinta unor clarificari si explicatii dupa ce o relatie s-a incheiat, in special cand nu avem parte de ele in ultimele discutii cu partenerul. Ne raman o gramada de nelamuriri in minte.

Este dificil, dar va trebui sa renunti la ele. Raspunsuri nu iti poti da singura, iar de la el nu mai ai ce sa ceri. Acest tipar de gandire te va fixa in relatia incheiata si iti va prelungi inutil suferinta.

Imagineaza-ti ca aveai de cusut o camasa, dar constati ca este patata si nu o vei mai putea purta. Mai continui cusutul cand stii ca urmeaza sa o arunci la cosul de gunoi?

 

Regaseste-ti optimismul

Undeva, in bezna in care te invarti acum, mai exista si latura ta optimista care isi doreste aceleasi lucruri frumoase de la viata. Nu lasa o persoana sa iti blocheze aceste dorinte personale.

Accepta ca lucrurile nu au functionat si nu erai langa un om cu care sa poti construi ce iti doresti. Alege sa fii de partea ta si acorda-ti dreptul de a te vedea si dincolo de acest moment dificil pe care il traversezi.

Chiar daca pentru inceput aceste ganduri par neverosimile, fii ingaduitoare cu tine si permite-ti-le. Incet, treptat, vor deveni mai puternice.

 

De Iulia Barca

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top