Pentru o satisfacție sexuală crescută întreabă-ți partenerul dacă i-a plăcut și lui

O satisfacție sexuală crescută înseamnă un cuplu longeviv. De fapt, sunt condiționate reciproc. Iată și alte secrete pentru o viață sexuală mulțumitoare.

Citește și:

Dragostea te prostește, pe când sexul te face mai deștept

O de la Orgasm. Cum să ai orgasm multiplu

 

Numărul partenerilor sexuali

Despre bărbați se spune că o viață sexuală activă, cu un număr mare de partenere înseamnă mai multă pricepere în arta amorului, curiozități satisfăcute și o mai bună cunoaștere a ceea ce își dorește. Nu că ar garanta fidelitatea acest comportament.

Chiar dacă a avut un număr mare de partenere, nu înseamnă că „i-a ajuns' și că nu va mai face acest lucru. Din contră, poate deveni un stil firesc pentru el, motiv pentru care dedicarea arătată unei singure femei să pară prea mult.

În același timp, de la femei nu se așteaptă acest lucru. Respectiv, dacă ar putea fi virgine și talentate în pat, ar fi extraordinar. Pentru anumiți bărbați.

Chiar și așa, odată cu emanciparea și libertatea sexuală câștigate (parțial), în timp, de către femei, tot ne codim să spunem adevărul când vine vorba despre partenerii sexuali.

Dacă ai 40 de ani și ești singură, sunt șanse să fi depășit un anumit număr. Dar cum asta nu dă bine, vei reduce semnificativ cifra comunicată. Nu de alta, dar cine știe ce o să creadă…

Revenind la bărbați, studiile arată că un număr mare de partenere sexuale este asociat cu o scădere a satisfacției sexuale. Chiar dacă mai multe partenere cresc așteptările în această priviță, realitatea este alta.

În plus, cuplurile de durată raportează o satisfacție crescută, comparativ cu cele efemere. În consecință, fie satisfacția crește în timp pentru un cuplu, fie cuplurile care sunt satisfăcute sexual au șanse mai mari să reziste în timp.

 

Ție ți-a plăcut?

Crezi că satisfacția este un fenomen individual? Că dacă ai ajuns la orgasm ești satisfăcut? Cercetările demonstează contrariul: când ne pasă mai mult de experiența sexuală a partenerului/ partenerei, ne simțim și noi mai satisfăcuți.

Culmea, dacă partenerul este mulțumit în relație, dincolo de sex, și acesta va părea mai mulțumitor. Așadar, ca să te simți împlinit este necesară plăcerea ambilor parteneri. Chiar sunt recomandate îmbrățișările și săruturile non-sexuale, care duc la creșterea satisfacției.

 

Nevroza nu e erotică

Evident, trebuiau studiate și trăsăturile de personalitate. Nu de alta, dar să știm dacă o satisfacție sexuală scăzută nu are nicio legătură cu partenerul ci cu noi înșine.

Prin urmare, studiile ne spun că dacă vrem o satisfacție sexuală mai mare, ar fi bine să renunțăm la nevroză. Cei care au scăpat de pacostea aceasta au fost mai mulțumiți sexual în cuplu.

Și totuși, există și studii care arată că un cuplu în care el are un scor scăzut în privința deschiderii la noi experiențe, iar ea crescut, vor fi mai satisfăcuți sexual. Dar corelația cu nevroza rămâne mai puternică, dincolo de orice alte trăsături.

Este și firesc dacă ne gândim că nevroza este asociată cu un stil de atașament anxios sau evitant. Cei cu anxietate se tem să nu fie respinși de parteneri și își neglijează propriile nevoi sexuale pentru a face pe plac acestora, iar cei cu parteneri evitanți sunt frustrați de distanța emoțională a acestora. Iată un motiv în plus să alegem un partener cu stil de atașament securizant. Se pare că și sexul va fi mai bun.

 

Feminismul ajută la orgasm

Sunt cercetări care demonstrează că există o satisfacție sexuală mai mare în cuplurile în care unul sau ambii parteneri sunt susținători ai feminismului. Totodată, aceștia au și relații mai stabile.

Autorii nu au definit exact contextul în care feminismul este corelat cu satisfacția sexuală, dar poate exista o legătură cu faptul că astfel de persoane au o comunicare sexuală mai deschisă și sunt mai atente la experiența sexuală trăită de partener.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Pentru o satisfacție sexuală crescută întreabă-ți partenerul dacă i-a plăcut și lui
Pentru o satisfacție sexuală crescută întreabă-ți partenerul dacă i-a plăcut și lui

O satisfacție sexuală crescută înseamnă un cuplu longeviv. De fapt, sunt condiționate reciproc. Iată și alte secrete pentru o viață sexuală mulțumitoare.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste