Now Reading
Schimbări importante în viață? 4 moduri de a rămâne conectați la partenerul de cuplu

Schimbări importante în viață? 4 moduri de a rămâne conectați la partenerul de cuplu

Avatar photo

Schimbările din viață pot copleși chiar și cele mai puternice căsătorii. Moartea unei persoane dragi, nașterea unui copil, schimbarea unui loc de muncă, mutarea, înbolnăvirea – toate acestea sunt forțe externe care testează o relație. Cum rămânem conectați când mințile noastre sunt preocupate de propriul stres?

 

Este nevoie să fim hotărâți în a respecta și satisface nevoile fiecăruia și în a crea spațiu pentru afecțiune și intimitate. Acestea sunt unele dintre cele mai bune practici.

Programați-vă timp pentru relația de cuplu

Atunci când schimbările vă perturbă programul și rutinele voastre, primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este timpul rezervat relației, timp care poate părea mai puțin important decât munca, comisioanele sau treburile casnice.

Pentru a contracara acest lucru, programați-vă în mod intenționat, în fiecare săptămână, o seară romantică în afara locuinței.

Citește și:

De ce este important să ne păstrăm curiozitatea în cuplu

3 condiții esențiale pentru un cuplu fericit și de durată

Acest lucru poate părea o nimica toată, dar pentru multe cupluri este mai ușor să spună, decât să facă. Programarea timpului petrecut împreună în afara rutinei obișnuite este o oportunitate de a vă conecta unul cu celălalt.

Utilizați acest timp pentru a obține cea mai bună conexiune dintre voi doi: cină, sex, o altă activitate de care vă puteți bucura.

Chiar și activitățile obișnuite făcute împreună (cum ar fi comisioanele sau sala de sport) pot fi oportunități de a vă conecta, atunci când timpul este prea scurt.

Faceți cu rândul în a oferi și a primi dragostea celuilalt

Partenerii reacționează la stresul schimbării în moduri diferite. Este important să vă pliați reciproc pe nevoile fiecăruia. De exemplu, cine ajunge mai repede acasă, de la serviciu, pregătește cina, în timp ce celălalt desface o sticlă cu vin.

Faceți-vă apoi timp, după cină, să vă întrebați reciproc despre ziua fiecăruia și despre provocările cu care vă confruntați la locul de muncă.

Îndreptați-vă unul către celălalt, oferind și primind dragoste, astfel încât să vă puteți umple Contul bancar emoțional.

Creați ritualuri

Faceți-vă un obicei din a vă săruta de „la revedere“ dimineața și din a vă întâmpina unul pe celălalt cu un sărut, când vă revedeți după o zi de muncă. Este un obicei simplu, dar servește și ca doză rapidă de intimitate, atunci când nu aveți timp pentru mai mult.

Sau stabiliți-vă niște ritualuri proprii obișnuite. De exemplu, puteți să comunicați unul cu celălalt prin a vă scrie mesaje diverse, nu neapărat de dragoste, pe oglinda de la baie.

Acestea sunt ritualuri care vă ajută să vă conectați emoțional, mai ales în momentele în care sunteți copleșiți de stresul exterior. Eforturile mici pot aduce recompense semnificative.

Iertați-vă repede

Amândoi puteți avea stări de nervozitate în perioada de schimbare. Vă puteți certa mai des decât de obicei sau vă puteți spune lucruri pe care nu le-ați dorit.

Este important să recunoașteți că, atunci când sunteți stresați, sunteți la limita răbdării și puteți fi furioși, frustrați sau obosiți.

Dacă veți da vina pe această perioadă luând-o ca atare, vă va fi mai ușor să vă iertați partenerul atunci când spune ceva urât sau când nu se comportă ca de obicei. Alegerea de a oferi iertare este o modalitate de a escalada conflictul înainte de a începe.

Dorința de a ierta rapid este o încercare de a repara greșelile, care ajută la evitarea conflictelor minore, ce v-ar putea distanța mai mult unul de celălalt în timpul perioadelor de stres.

Și, pentru că veți avea grijă unul de celălalt în această perioadă de stres, amândoi vă veți simți învăluiți de iubirea celuilalt, în ciuda valurilor de schimbare.

De Nadia Gorduza, Fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center. Este medic, psihoterapeut și business coach, singurul psihoterapeut din România specializat atât în Terapia de Cuplu prin metoda Gottman cât și în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA și Virtually Better Inc. USA, cu certificări la nivel național și internațional; a urmat un Executive MBA în Statele Unite.  http://www.idtherapy.ro, [email protected]+40751 202 272

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top