Sex-appeal: cum sunt femeile in ochii barbatilor

Femei, dive, idealuri? Cum privesc barbatii o femeie? Ce ii atrage si ce le displace? In jocul acesta atat de subtil al preferintei erotice, nimeni nu seamana cu nimeni.

 

Psychologies: Ce apreciezi cel mai mult la o femeie? Fizic.

Mihai (20 de ani): Ochii mari.

Alexandru (40 de ani): Mainile, chipul si multe altele. Dar depinde de ce vrei sa spui prin „apreciere.

Teo (43 de ani): Nu apreciez in mod deosebit ceva anume, dar degetele sunt, so to speak, o proba eliminatorie.
 

Ce iti displace cel mai mult, tot din punct de vedere fizic?

Mihai: Nu imi plac sanii foarte mari.

Alexandru: Atitudinea e cea mai importanta (nu o pot desparti de fizic).

Teo: Kilogramele in plus.
 

Ce femeie crezi ca intruchipeaza idealul (din cinema)? Ce aveau femeile pe vremuri si nu mai au azi?

Mihai: Oscilez intre Robin Wright si Jessica Lange (un pic mai tanara). Aveau nevoie de mai mult ajutor din partea barbatilor. Astazi, femeile au ajuns sa acorde ele ajutor barbatilor.

Alexandru: Nu am un ideal. Poate ca Evghenia Glusenko, din Piesa neterminata pentru pianina mecanica. Dar daca as avea un ideal feminin, el ar fi schimbarea insasi – in aceeasi femeie.

Teo: Nu exista femei ideale si n-am avut niciodata un model anume. Daca e vorba de cinema, in egala masura mi-au placut Hedy Lamarr, Christine Scott Thomas, Anouk Aimée, Meg Ryan si Cezara Dafinescu. Si nu cred nici ca femeile de pe vremuri aveau ceva in plus fata de cele de azi.

Poate ca le idealizam, dintr-o nostalgie care valorizeaza excesiv trecutul (ca tot ce este intangibil, de altfel) sau dintr-un fel de complex oedipian transferat catre alte persoane decat mama.
 

Cum poate o femeie…uratica sa devina dezirabila, in viziunea ta?

Mihai: Prin atitudine si eleganta. Frumusetea este un termen vag. O femeie care da impresia celor din jur ca este hotarata si stie sa-si puna bine feminitatea si eleganta in valoare, cucereste orice barbat.

Alexandru: Foarte usor! Depinde de atitudine. Dar cred ca diminutivul adjectivului sugereaza si atitudinea.

Teo: Dorinta are de-a face doar partial cu anumite calitati fizice ale unei femei. Pot sa observ ca multe femei sunt mult mai frumoase decat singura pe care o doresc si totusi sa nu ma simt catusi de putin atras de ele.

Doar le remarc frumusetea si atat. Altfel, nu cred ca o femeie poate deveni dezirabila pentru cineva anume. Este asa sau nu este, n-are nimic de facut. Unele femei sunt dezirabile pentru anumiti barbati, altele – pentru alti barbati.
 

Varsta unei femei e determinanta in sex-appeal ?

Mihai: Nu cred asta.

Alexandru: Nu. Dar e mai usor (statistic vorbind) sa fii dezirabila intre 20-30 de ani decat in rest.

Teo: In ce ma priveste, da. E greu de presupus ca o femeie de 57 de ani poate sa imi transmita sex-appeal , dupa cum e la fel de improbabil sa ma simt atras de una pana in 27 de ani.

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Sex-appeal: cum sunt femeile in ochii barbatilor
Sex-appeal: cum sunt femeile in ochii barbatilor

Cum privesc barbatii o femeie? Ce inteleg ei prin sex-appeal? In jocul acesta atat de subtil al preferintei erotice, nimeni nu seamana cu nimeni.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste